V posteli už to není, co bývalo... Mám si najít milence? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

V posteli už to není, co bývalo... Mám si najít milence?

Sex s novým partnerem je pro mnohé až příliš velké pokušení.
Sex s novým partnerem je pro mnohé až příliš velké pokušení. (Profimedia.cz)

Nevěra je stará jako láska a lidstvo samo. A také mýty, které kolem ní panují. Odborníci se snaží ty nejčastější vyvrátit. Přečtěte si, jak to s nevěrou ve skutečnosti je.

Zdá se mi, že to není ono...

„Po pěti letech manželství jsem se v práci strašně zamilovala do kolegy. Nakonec jsem muže opustila a nastěhovala se k Pavlovi. Neměli jsme děti, takže to bylo snadné. Vztah byl nádherný a my si užívali každý den. Uplynuly dva roky a mně se zdá, že už to není ono a přemýšlím, že si najdu milence.“ Andrea Vševoldová, Velichovky

Mýtus: Podvádějí hlavně muži

Z nejnovějších výzkumů vyplývá, že ženy mezi dvaceti až čtyřiceti lety jsou nevěrné stejně často jako muži stejné věkové skupiny. Pracují, jsou finančně nezávislé, a proto častěji riskují vztah. Asi polovinu záletů uskuteční s mužem, kterého znají z práce.

Mýtus: Nevěrný partner má k nevěře vrozené předpoklady

Za příhodných okolností se nevěry dopustí každý. Když se ve správnou dobu a za vhodných okolností naskytne příležitost, i člověk s pevnými morálními zásadami může podlehnout. Muži většinou využívají náhlé příležitosti, ženy svou nevěru obvykle plánují.

Mýtus: Dlouhodobá jednotvárnost ve vztahu vede k nevěře

Pravda je jiná. Výsledky průzkumů ukazují, že v prvních dvou letech manželství je podle výzkumů nevěrných více lidí než v kterémkoli jiném časovém úseku. A pozor! Jestliže muž byl nevěrný ještě před manželstvím, lze ho úspěšně podezírat z takového chování i po svatbě. Oficiální papír ho nezmění.

Mýtus: Podruhé to dopadne lépe

Ti, kteří se rozhodnou pro trvalý vztah s milencem či milenkou, ke kterým odešli od svých partnerů, si často řeknou, že tentokrát to dopadne lépe. Chemické změny v mozku totiž přivedou záletníky k mylnému přesvědčení, že spolu zůstanou navždy. Statistiky ale ukazují, že to platí pouze pro čtvrtinu lidí. Zbytek takových vztahů skončí krachem. Lidé, kteří navázali vedlejší vztah, žijí ve světě fantazie, kde se nemusí platit účty, řešit děti a žehlit prádlo. Nové fáro má pro kupce vždy vzrušující vůni, ale po roce už je z něj jen obyčejné auto, se kterým se musí pravidelně do myčky a servisu....

Mýtus: Člověk obvykle vycítí, když je mu parter nevěrný

Většina lidí si dlouho nevšimne, že se partner zapomněl někde jinde, protože žijí ve vztahu založeném na důvěře v partnerovu věrnost a nehledají žádné náznaky opaku. Jakmile se však objeví neklamné známky nevěry, někteří lidé před nimi raději zavírají oči, než by čelili nepříjemnostem spojeným s odhalením nevěry.

Přečtěte si
samec3
15. 5. 2011 • 16:25

ahoj nedivim se ze podvadime vetsinou se zeny odnas odtahnou a nam to milovani chybi ale to ty zensky nechapou nejde ot se uspokojit ale treba toho partnera jenze kdyz se svama nemiluje dele jak ctrnact dni tak co mame delat

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.