S Aha! na rybách: Recepty na netradiční návnady | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

S Aha! na rybách: Recepty na netradiční návnady

Rudolf Hrušínský k vodě bez návnady nevyrazí.
Rudolf Hrušínský k vodě bez návnady nevyrazí. (Aha! – Dan Černovský)

Každý rybář ví, že ryby je k udici třeba přilákat. A k tomu slouží návnada. V tomto díle rybářského seriálu deníku Aha! najdete prověřené recepty na ty nejlepší návnady z celého světa.

Návnada versus nástraha

Přesný rozdíl mezi návnadou a nástrahou jsme probírali v minulých dílech  seriálu. Jednoduše lze říct, že nástraha je to, co rybář napíchne na háček, a návnada všechno ostatní.

Nástraha by měla napodobovat přirozenou rybí kořist. Návnada láká rybu k udici. Buď se vhazuje přímo do vody, nebo se jí plní takzvaná krmítka. Na rozdíl od nástrahy mohou být návnady z přísad, které ryby neznají a překvapí je.

Perníková kukuřice

Perníkové koření smícháme se lžičkou mletého anýzu a přidáme dvě stě padesát gramů cukru. Zalijeme litrem a půl vody a svaříme. Necháme zchladnout a znovu převaříme. Pak přidáme lžičku másla a kilo nakládané kukuřice a znovu převaříme.

Rýžová kaše s burskými oříšky

Uvaříme zhruba sto gramů řídké rýžové kaše. Přidáme dvě stě gramů moučky z burských oříšků, sto padesát čerstvé strouhanky a stejné množství konopné moučky. Vytvoříme lepivou pastu, které ryby neodolají.

Bramborová dobrota s rybí moučkou

Rozmačkáme dvě vařené brambory, přidáme sto gramů strouhanky a stejné množství masové a rybí moučky. Dále ke směsi přisypeme sto gramů konopné moučky. Vše dobře prohněteme, dokud nedosáhneme lepivé pasty.

Skořicové chlebové kuličky

Rychlá a jednoduchá návnada, která je však překvapivě účinná. Ze střídky chleba vymodelujeme kuličky, která dáme do misky s vodou. Když se řádně nasáknou, obalíme je ve skořici a necháme uschnout.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.