Speciál Aha!: Snadné cviky proti bolesti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Speciál Aha!: Snadné cviky proti bolesti!

.
(Profimedia.cz)

Být zdravý a dožít se v plné síle vysokého věku – kdo by po tom netoužil? Nezdravá strava a nedostatek pohybu nás ale od tohoto cíle spíše oddalují.

Přitom stačí tak málo – kvalitněji jíst a cvičit 15 až 30 minut denně! V dnešním speciálu jsem pro vás připravili sérii cviků z prastaré jógy pro zmírnění nebo dokonce odstranění některých zdravotních potíží.

Ale nemějte strach! Zvládne je opravdu každý a už po pár týdnech sami na sobě poznáte rozdíl. Cvičení totiž pomáhá nejen tělu, ale i duši!

5 otázek a odpovědí:

1. Co ke cvičení potřebuji?Abyste se cítili uvolnění, zvolte pohodlné oblečení, nejlépe bavlněné, měkkou deku, nebo protiskluzovou podložku, pokud budete cvičit například na parketách.

2. V kterou dobu mám cvičit?Nejlépe je věnovat se cvičení ráno, kdy je tělo odpočaté, nebo večer, kdy potřebujete po náročném dni tělo zregenerovat. Ale v podstatě je vhodná kterákoli doba, nejdůležitější je, abyste po dobu cvičení nebyli ničím rušeni.

3. Kdy naopak nemám cvičit?Necvičte, pokud jste nemocní, byť se jedná jen o nachlazení. Také při jakýchkoli chronických potížích je nutné cvičení konzultovat s lékařem, totéž platí i pro těhotné ženy. Rovněž necvičte minimálně dvě hodiny po jídle.

4. Jak poznám, že cvičím správně? Při cvičení se musíte především cítit příjemně, nikdy byste neměli pociťovat bolest!

5. Jak mám správně dýchat? Dýchání je při cvičení velmi důležité. Sladíteli dech s pohybem, je průběh pohybu harmonický, dýchání se prohlubuje a dochází k povzbuzení krevního oběhu i látkové výměny. Obecně řečeno – pohyby rozpínající hrudník a dutinu břišní by měly být spojeny s nádechem, opačné pohyby provází výdech.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.