Čerpejte energii z kamenů! Achát: Kámen sebedůvěry | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Čerpejte energii z kamenů! Achát: Kámen sebedůvěry

Působení na fotografii: Dnes 11.00 – 11.20, 18.00 – 18.20
Působení na fotografii: Dnes 11.00 – 11.20, 18.00 – 18.20 (Profimedia.cz)

Dnes přinášíme v deníku Aha! třetí ze série léčivých kamenů, tentokrát achát.

Na rozdíl od obrázků mandal, které jsme přinášeli během minulého týdne, nebudou obrázky kamenů působit léčivou silou stále, ale jen v době určené kartářkou a léčitelkou Janou Skálovou. Právě ta na ně bude v uvedený čas posílat energii, vhodnou k meditaci. Pečlivě si proto přečtěte dobu, rozvrženou na dopolední i odpolední hodiny. Čtenáři, kteří mají doma achát ve skutečné, přírodní podobě, mohou meditovat kdykoliv.

Kámen proti negaci

Vyskytuje se v mnoha barevných variantách a odstínech, čímž v nás probouzí fantazii a tvořivost. Napomáhá k uvědomování si sebe sama, k vytvoření vlastního obranného štítu vůči negativním vlivům okolí. Také ochrání naši psychiku. Lépe budeme přijímat kritiku, lépe dokážeme vnímat i odchod bližních, budeme méně zranitelní. Pomáhá zmírnit komplexy méněcennosti, pocity vlastního nedocenění a stres. Dokáže vyzařovat v domě, kanceláři, v podstatě kdekoli, kam ho položíme jako ochranu. Proto je vhodné rozložit doma či před domem pár menších kamínků v různých barevných variantách. Tento kámen je spjatý se základní čakrou a působí stavebně i na rozmnožovací orgány.

Odstraňuje vnitřní napětí

Tento kámen v nás probouzí klid a postoj úcty k vlastnímu tělu. Plátek řezaného achátu s krystalovou »jeskyňkou« poskytuje bezpečí a ochranu také v těhotenství. Dodává důvěru a také ulehčuje porod. Achát je také doporučován v terapii kožních onemocnění. Napomáhá i v léčení plicních chorob, střevních potíží, povzbuzuje trávicí trakt, léčí oči a dělohu.

Jak s achátem pracovat

Vynikající je přikládat kámen do oblasti pánve, aby se povzbudilo lepší proudění energie a také do čelní oblasti. Achát dodává tolik potřebnou tělesnou i rozumovou rovnováhu, a proto je potřeba jeho účinky neuspěchat. Obrázek kamene přikládáme v určený čas v oblasti pánve a čela s prosbou, aby nám pomohl od konkrétních problémů. Pokud máme achát v přírodní podobě, napřed ho důkladně omyjeme pod tekoucí vodou.

Poselství achátu

  • Chraň můj dům a hlavně všechny mé blízké.
  • Obrním se trpělivostí a láskou a nebudu myslet na zlé. Vše se v dobré promění. Začnu si věřit.

Tento kámen je zvlášť vhodný pro znamení Býka, Štíra a Blíženců.

Kartářka a léčitelka Jana Skálová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.