Hubneme s Heidi Janků: Zkuste ultrazvuk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hubneme s Heidi Janků: Zkuste ultrazvuk!

Steak k obědu vás zasytí.
Steak k obědu vás zasytí. (Profimedia.cz)

Bezbolestná liposukce, resp. kavitace, je velmi populární mezi českými celebritami. Oblíbily si ji modelky Gabriela Dvořáková (22) i Agáta Hanychová (25) či zpěvačka Kamila Nývltová (21). Své zkušenosti s ní má i Heidi Janků.

Kavitace je odborné kosmetické ošetření a jejím principem je rozbití membrány tukových buněk ultrazvukem. Tuk je tedy přirozeně odplaven lymfatickými a močovými cestami ven z těla.

Nejde o invazivní, tedy operační výkon, jakým je skutečná liposukce. Kavitaci nemůžete podstoupit, pokud trpíte onemocněním ledvin, jater, cévního systému, srdečními  či onkologickými chorobami, máte v těle kovové implantáty nebo jste těhotná.

Ceny za jedno ošetření se pohybují okolo dvou tisíc korun.

Co radí Heidi Janků (48)

„Nedávno jsem zkusila bezbolestnou liposukci, tzv. kavitaci. Už po jediném sezení jsem během dvou dní v zrcadle objevila svůj pas, tedy ne ten cestovní, ale na těle! Pak bohužel přišla chřipka, ale chystáme se s kavitací pokračovat a věřím, že nějaké výsledky budou. Samozřejmě je i tato metoda na každém znatelná jinak. Někdo ubere hned po první kavitaci 3 cm, někdo musí přijít několikrát za sebou. Nicméně, já jsem měla po prvním sezení 2 cm v pase dole. To se mi cvičením podaří tak za 2 měsíce.“

Co na to odborník?

MUDr. Libor Kment z Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice na Bulovce tvrdí, že termín neinvazivní liposukce je zavádějící. „Ve skutečnosti jde o lipolýzu, tedy rozrušování tukové vrstvy, která by se měla uvolnit a vyloučit přirozenou cestou. O několik centimetrů skutečně zhubnout můžete. Použití kavitace je vhodné u štíhlých lidí v problémových partiích. Vím, že ji často používají modelky nebo herečky. U lidí s větším tukovým nadbytkem je ale lepší uvažovat o skutečné liposukci, která má okamžitý a zaručený účinek.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.