Tajemství milovaných hvězd! Petr Haničinec: Hercem z trucu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tajemství milovaných hvězd! Petr Haničinec: Hercem z trucu!

Petr Haničinec podlehl po těžkém boji rakovině.
Petr Haničinec podlehl po těžkém boji rakovině. (Aha! – Martin Pekárek)

Petr Haničinec (†77) hrál krále, detektivy i moudré lidi.

V soukromí byl tento idol 70. let prý velice vtipný muž, který nadevše miloval život.  Však jeho ložnicí prošla řada slavných žen! Když jej ale nakonec přemohla rakovina, umíral v náručí své čtvrté, o dvacet let mladší manželky Radky.

Narodil se v Pardubicích. Byl syn přísného ředitele pošty. Proto, když se chtěl Petr přihlásit na lesnickou školu, otec to nekompromisně zamítl a musel nastoupit na gymnázium. Nakonec si ovšem prosadil svou, schválně propadl, dal se k divadlu a začal studovat konzervatoř. Na studia si přivydělávat hraním na piano v barech.

Jeho talent využívala spíše televize. Diváci si ho jistě pamatují ze seriálů F. L. Věk, Cirkus Humberto, Rozpaky kuchaře Svatopluka či Žena za pultem, který nyní můžete sledovat každou sobotu na TV Barrandov.

Byl považován nejen za skvělého herce, ale také dabéra. Každý zná jeho hlas díky postavě poručíka Colomba či římského císaře Claudia v televizním seriálu Já, Claudius. „Poprvé jsem do dabingového studia vstoupil coby dvacetiletý studentík a měl jsem namluvit prince v ruské pohádce o Popelce. Pořádně jsem se zapotil, než jsem vydal hlásku. Nakonec jsem si dabing zamiloval,“ zavzpomínal před léty Haničinec.

Byl čtyřikrát ženatý. První manželkou byla herečka Štěpánka Haničincová (†68), se kterou měl dceru Alexandru (48). Druhou manželkou byla herečka Marie Kyselková (75), představitelka hlavní role ve filmu Princezna se zlatou hvězdou na čele, s níž měl syna Ondřeje (47). Třetí manželka Eva Kopecká moderovala v rádiu, se čtvrtou zlatnicí Radmilou Pleskotovou (60) žil do konce života a v její náruči také naposledy vydechl.

S Jiřinou Švorcovou (82) v legendárním seriálu Žena za Pultem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.