Hubneme s Ivetou Bartošovou: Dopřejte si lymfatické masáže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hubneme s Ivetou Bartošovou: Dopřejte si lymfatické masáže

Iveta si ráda dopřává lymfatické masáže, které jí pomáhají hubnout.
Iveta si ráda dopřává lymfatické masáže, které jí pomáhají hubnout. (Showpix.cz)

Kromě cvičení a zdravého jídelníčku můžete hubnutí podpořit i dalšími aktivitami. Populární jsou lymfatické drenáže, jejichž blahodárného účinku využívá i zpěvačka Iveta Bartošová (44).

Lymfatické masáže se provádějí buď ručně, nebo strojově. Jejich cílem je pomoci volnému proudění lymfy, která z těla odvádí škodlivé látky.

Pokud nefunguje správný lymfatický oběh, dochází k zanášení těla zplodinami metabolismu a toxickými látkami, zadržování vody a tukové tkáně. Lymfatický oběh na rozdíl od krevního oběhu nerozpumpovává srdce, ale je poháněn jen pohybem těla, tedy cvičením, dýcháním a také masážemi.

Lymfatické masáže podporují kromě hubnutí i správnou funkci imunitního systému. Téměř zázračně fungují i proti celulitidě. Zatočit dokážou i s nepříjemnými otoky. Masáže se nehodí pro lidi, kteří mají akutní horečku, onkologické problémy, onemocnění jater či ledvin nebo zelený zákal.

Hubnutí podporují i speciální teplé zábaly převážně z mořských řas či lázeňského bahna, které podporují prokrvení v problematických partiích. Tím se zvyšuje metabolická aktivita a dochází ke spalování tuků.

Co radí Iveta Bartošová

„K hubnutí nestačí jenom správně napsaný jídelníček. Dobré jsou i lymfatické drenáže a formovací a hubnoucí masáže, kde se používají speciální zábaly, velmi účinné bylinné oleje a masti.“

Co na to odborník?

Hanka Kynychová, cvičitelka

„Myslím si, že lymfatické drenáže jsou dobrá věc. Z těla se vyplaví škodlivé látky. Já sama jsem vyzkoušela vakuové masáže a pomohlo mi to zbavit svaly kyseliny mléčné po cvičení. Další věci, jako jsou zábaly z různých olejů a bahna, formovací masáže, určitě můžou mít svůj účinek, ale pokud je nepodpoříte cvičením, nebude příliš velký. Nikdo si nemůže myslet, že si postavu vytvaruje jen díky masážím. Společně s pohybem jsou ale při hubnutí dobrým pomocníkem.“

Dietní jídelníček

Přečtěte si
zaj-po
14. 1. 2011 • 11:41

PŘEJI TI ABYJSI BYLA ZASE KRÁSNÁ,SEXY.ZDRAVÁ ABYJSI NAZPÍVALA SVÝM KRÁSNÝM HLASEM KVALITNÍ PÍSNĚ,ABY JSI SE NENECHALA OSOČOVAT A VYTŘELA ZRAK VŠEM TĚM, KTEŘÍ TĚ NEMAJÍ RÁDI A HÁZÍ NA TEBE ŠPÍNU-AČKOLIV BY SI MĚLI VŠICHNI TI ZLOLEJŠTÍ LIDÉ ZAMÉST SVOJE HORDY ŠPÍNY PŘED SVÝM PRAHEM!!! DRŽ SE A DRŽ PEVNĚ SVÉHO NADANÉHO A OPRAVDU HODNÉHO ARTURA.BYLA JSI A JSI SKVĚLÁ A KDO NEPOZNAL PÁDY A PODRAZY TEN BY JE MĚL ZŘEJMNĚ ZAŽÍT ABY TĚ JIŽ NIKDO Z NICH NETUPIL. PROŠLA JSI HODNĚ DLOUHOU A CELKEM TRNITOU CESTOU OD POČÁTKU CO JSI PŘIJELA DO PRAHY. NIKOMU NEUŠLO,ŽE JSI NEJEN KRÁSNÁ , ALE ŽE NA ROZDÍL OD MNOHA "ZPĚVAČEK KŇNKALEK "JSI JIŽ BYLA TENKRÁT HOTOVÁ ZPĚVAČKA.MÁM TĚ RÁDA A SOUCÍTÍM S TEBOU VŠÍM ČÍM JSI MUSELA PROJÍT. JÁ SAMA POCHÁZÍM Z UMĚLECKÉ RODINY A TAK VÍM JAK TO CHODÍ!!!ČESKÝ NÁROD NIKDY POŘÁDNĚ NECTIL TOHO KDO OPRAVDU MÁ DARY OD SAMOTNÉHO BOHA STVOŘITELE.IVETKO, HLAVU VZŮHURU A JDI CESTOU , KTERÁ TI JE PŘEDURČENÁ BEZ STRACHU A S NAPROSTO ZDRAVÝM SEBEVĚDOMÍM. JANA POLÁKOVÁ-DŘÍVE HOGROVÁ Z BRNA.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.