Nový seriál Aha!: Hubneme s Ivetou Bartošovou! 1. díl: Jezte každé tři hodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nový seriál Aha!: Hubneme s Ivetou Bartošovou! 1. díl: Jezte každé tři hodiny!

Iveta Bartošová za pár týdnů zhubla 10 kilogramů.
Iveta Bartošová za pár týdnů zhubla 10 kilogramů. (Showpix.cz)

Zpěvačka Iveta Bartošová (44) se dokázala dostat téměř zázračně do formy.

Díky trenérovi a terapeutovi Petrovi Filingerovi zhubla deset kilo, zpevnila si postavu a zbavila se otoků v obličeji. Nyní vám Iveta prozradí, jak na to.

Pokud chcete skutečně zhubnout, musíte být psychicky připraveni na změnu celého životního stylu. Budeteli vnímat dietu jen jako období, které »musíte vydržet«, a pak se zase vrátíte k laskominám, dosáhnete jojo efektu. Budete střídavě tloustnout a hubnout a zcela si rozhodíte metabolismus.

V období hladovky se totiž látková výměna sníží, aby se organismus přizpůsobil nedostatečnému příjmu kalorií, a když se jednou zase nacpete nezdravým jídlem, tělo si všechno uloží do tuků jako zálohu, až se zase navrátí hladovka.

Tento mechanismus dobře fungoval v dávných dobách, kdy po letních obdobích hojnosti přicházel zimní hlad. Ale dnes, kdy je jídla dostatek, musíme stále přijímat vyrovnané množství kalorií.

Co radí Iveta Bartošová

„Důležitá je pravidelná strava každé 3 hodiny, aby se metabolismus udržoval v kondici a neměl pocit, že musí ukládat zásoby kvůli nedostatku stravy. Pitný režim minimálně dva litry vody denně, ostatní tekutiny se nepočítají. Pokud pijete kávu, alkohol či černý čaj, musíte přidat v pití vody.“

Dietní jídelníček

Co na to odborník?

Vít Chaloupka je jedním z nejznámějších odborníků na výživu špičkových sportovců i běžné populace. Působí jako trenér a dietolog. Pracuje také s obézními dětmi.

„Souhlasím, že by člověk měl jíst každé tři hodiny. Vypít by však měli muži i ženy ideálně 3 litry vody. Pokud si dáváte kávu, rovnou k ní pijte stejně vody. A alkohol, kromě bílého vína, vynechte raději úplně.“

Zítra čtěte: Čisticí čaj


Přečtěte si
hejhej
12. 1. 2011 • 13:16

To může radit ta pravá,která několikrát za rok přibere 10 kg,pak shazuje a dovoluje si radit.Nejhloupější krůta!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.