Hubneme s Aha! Recepty na dietní svátky! Dnes: Co si dát místo Mikuláše... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hubneme s Aha! Recepty na dietní svátky! Dnes: Co si dát místo Mikuláše...

10 talířků a jahody v jogurtu sypané skořicí - 4600 kJ
10 talířků a jahody v jogurtu sypané skořicí - 4600 kJ (Aha! – Alexandr Malachovský, Zdeněk Platl, www.azgastro.cz)

Včera chodil Mikuláš s čertem a podle dietologů právě tímto okamžikem začíná období vánočního tloustnutí. „Mikulášem se často odstartuje nadměrný příjem kalorií počínaje pečením cukroví a konče řetězcem návštěv, kdy až do Nového roku dodáváme do těla mnoho živočišných tuků a nevhodných sacharidů,“ říká doktorka Iva Málková ze společnosti Stop obezitě. Deník Aha! bude až do soboty přinášet rady, jak si užít nejkrásnější svátky roku i novoroční oslavy, nehladovět a hlavně nepřibírat!

Doktorka Iva Málková radí

Základ úspěchu pohodového zvládnutí Vánoc je zakázat si myšlenku »hubnu od Nového roku«. Pokuste se nepřecpávat tukové buňky již od dnešního dne. Nadřaďte kvalitu nad množstvím. A pamatujte: první sousta vychutnáte, další jsou už jen setrvačnost.

Pokud se přece jen neudržíte a jeden den se přejíte, vůbec nevadí. To, co je nebezpečné, je nechat zvítězit myšlenku: když při pečení cukroví ochutnávám, tak už je to jedno.

Pokud si každý den přidáte okolo 5000 kJ (cca 10 kousků cukroví), tak do Nového roku přijmete navíc 120 000 kJ, což představuje skoro 5 kilo tuku!

Na čokoládového Mikuláše zapomeňte!

Kliknutím zvětšete

Čokoládový Mikuláš 200 g, 4600 kJ

Jahody v jogurtu sypané skořicí

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.