Zaručené tipy od čtenářů! Rady co s ledničkou - Jablko proti zápachu
Lednička vyžaduje správnou péči. (Profimedia.cz)
26. listopadu 2010 • 12:00
Lednička patří mezi nepraktičtější lidské vynálezy a dnes ji najdete v každé domácnosti. V tomto díle seriálu deníku Aha! si přečtete, jak se o svou ledničku dobře starat a jak v ní správně skladovat potraviny. Šikovné tipy nám opět zaslali naši čtenáři.
-
Pachy v ledničce zachytí kypřicí prášek nebo jedlá soda nasypaná na talířek s rozkrájenými jablky nebo pomerančovou či citronovou kůrou.
František Prchal, Praha -
Některé věci, u kterých byste to nečekali, patří také do ledničky. V chladu byste měli skladovat mletou kávu. Připravený nápoj pak bude mít intenzivnější chuť a bohatší pěnu.
Viktorie Bubníčková, Most -
Těsnění u ledničky bude lépe přiléhat, když ho čas od času potřete vodou s glycerinem.
Barbora Krupová, Větřní -
Pokud nám třeba na chalupě starší lednička špatně těsní, obložíme ji bublinkovou fólii. Jako výborná izolace poslouží také těsnění, které se používá u oken.
Klarisa Pivecová, Kladno -
Uzeniny se v ledničce rychleji zkazí, když je uložíte blízko ovoce. Raději je dejte do plastové krabičky.
Anděla Trojanová, Rosice u Brna -
Ledničku nejlépe vyčistíte octovou vodou. Zničíte všechny choroboplodné zárodky a zároveň se vyhnete jedovaté chemii.
Božena Bejstová, Praha -
Pokud chceme zpomalit tvorbu námrazy v mrazáku, potřeme ho po rozmrazení tenkou vrstvou jedlého oleje.
Eliška Ďaďová, Libčice nad Vltavou -
Zelenina v chladničce nevlhne, když přihrádku pro zeleninu vyložíme papírovou utěrkou. Potraviny v přihrádce také déle vydrží, protože ubrousek nasákne vlhkost.
Adriana Machálková, Praha