Zaručené tipy od čtenářů! Rady jak péct bábovku - Formu vysypte strouhankou!
Voňavá vláčná bábovka neodmyslitelně patří ke svátečnímu stolu. Čtenáři Aha! vám v našem seriálu poradí triky, jak zařídit, aby se vaše bábovka nikdy nesrazila a vždycky šla snadno vyklepnout. Chcete-li se i vy pochlubit svými zkušenostmi nejen z pečení, pošlete nám je na e-mail aha@ahaonline.cz. Čeká vás honorář 200 korun.
Voňavá vláčná bábovka neodmyslitelně patří ke svátečnímu stolu. Čtenáři Aha! vám v našem seriálu poradí triky, jak zařídit, aby se vaše bábovka nikdy nesrazila a vždycky šla snadno vyklepnout. Chcete-li se i vy pochlubit svými zkušenostmi nejen z pečení, pošlete nám je na e-mail aha@ahaonline.cz. Čeká vás honorář 200 korun.
-
Nechcete-li, aby bylo tmavé těsto v mramorové bábovce suché, přidejte namísto kakaa trochu nutely.
Alexandra Kohoutková, Starý Plzenec -
Bábovka se nerozpadne a půjde dobře vyklopit, když formu vysypeme namísto moukou strouhankou.
Samanta Holečková,Praha 2 -
Pozor si dávejte na brzké otevření dvířek trouby.Do těsta se dostane studený vzduch a srazí se.
Pavlína Kopečková, Annín -
Bábovku můžete různým způsobem ozvláštnit. Do těsta přisypte kousky čokolády, sušené ovoce namočené v rumuči dětské piškoty slepené marmeládou.
Jan Trojský, Vrbno pod Pradědem -
Bábovka se vždy peče při mírné teplotě trouby. Jinak hrozí,že bude vysušená.
Sára Šmídová, Sušice -
Aby byla bábovka vláčná, použijte místo obyčejného tuku na pečení našlehané pomazánkové máslo.
Tomáš Krátký, Hodonín -
Bábovku nikdy nevyklápíme hned po upečení, mohla by se srazit. Nejprve ji necháme 5 až 10 minut zchladnout a teprve poté ji vyklopíme. Pokud nechce vypadnout, položíme na formu utěrku navlhčenou ve studené vodě.
Richard Slezan, Český Krumlov -
Hotová bábovka se nám vždy podaří snadno vyklopit, když formu po vymazání tukem dáme na chvíli do ledničky, aby tuk ztuhl,a teprve pak ji vysypeme moukou.
Lenka Schimannová, Jablonné -
Na vymazání formy je nejlepší používat stoprocentní tuk nebo olej,u másla snadno dojde k přepalovánía bábovka bude při okrajích spálená.
Kamila Medlíková, Kadaň