Zaručené tipy od čtenářů! Rady jak péct bábovku - Formu vysypte strouhankou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zaručené tipy od čtenářů! Rady jak péct bábovku - Formu vysypte strouhankou!

Upéct dobrou bábovku není jen tak.
Upéct dobrou bábovku není jen tak. (Profimedia.cz)

Voňavá vláčná bábovka neodmyslitelně patří ke svátečnímu stolu. Čtenáři Aha! vám v našem seriálu poradí triky, jak zařídit, aby se vaše bábovka nikdy nesrazila a vždycky šla snadno vyklepnout. Chcete-li se i vy pochlubit svými zkušenostmi nejen z pečení, pošlete nám je na e-mail aha@ahaonline.cz. Čeká vás honorář 200 korun.

Voňavá vláčná bábovka neodmyslitelně patří ke svátečnímu stolu. Čtenáři Aha! vám v našem seriálu poradí triky, jak zařídit, aby se vaše bábovka nikdy nesrazila a vždycky šla snadno vyklepnout. Chcete-li se i vy pochlubit svými zkušenostmi nejen z pečení, pošlete nám je na e-mail aha@ahaonline.cz. Čeká vás honorář 200 korun.

  • Nechcete-li, aby bylo tmavé těsto v mramorové bábovce suché, přidejte namísto kakaa trochu nutely.
    Alexandra Kohoutková, Starý Plzenec
  • Bábovka se nerozpadne a půjde dobře vyklopit, když formu vysypeme namísto moukou strouhankou.
    Samanta Holečková,Praha 2
  • Pozor si dávejte na brzké otevření dvířek trouby.Do těsta se dostane studený vzduch a srazí se.
    Pavlína Kopečková, Annín
  • Bábovku můžete různým způsobem ozvláštnit. Do těsta přisypte kousky čokolády, sušené ovoce namočené v rumuči dětské piškoty slepené marmeládou.
    Jan Trojský, Vrbno pod Pradědem
  • Bábovka se vždy peče při mírné teplotě trouby. Jinak hrozí,že bude vysušená.
    Sára Šmídová, Sušice
  • Aby byla bábovka vláčná, použijte místo obyčejného tuku na pečení našlehané pomazánkové máslo.
    Tomáš Krátký, Hodonín
  • Bábovku nikdy nevyklápíme hned po upečení, mohla by se srazit. Nejprve ji necháme 5 až 10 minut zchladnout a teprve poté ji vyklopíme. Pokud nechce vypadnout, položíme na formu utěrku navlhčenou ve studené vodě.
    Richard Slezan, Český Krumlov
  • Hotová bábovka se nám vždy podaří snadno vyklopit, když formu po vymazání tukem dáme na chvíli do ledničky, aby tuk ztuhl,a teprve pak ji vysypeme moukou.
    Lenka Schimannová, Jablonné
  • Na vymazání formy je nejlepší používat stoprocentní tuk nebo olej,u másla snadno dojde k přepalovánía bábovka bude při okrajích spálená.
    Kamila Medlíková, Kadaň
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.