Vaříme s Pohlreichem: Hamburger s karamelizovanou cibulí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vaříme s Pohlreichem: Hamburger s karamelizovanou cibulí

Fotografie
Fotografie (internal)

S hvězdou pořadu Na nože! šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem (53) si dnes připravíme hamburger. Tradiční americké pochoutce dodá nádech luxusní chuti zkaramelizovaný cukr a koňak. Další inspirace do kuchyně najdete v publikaci Na nože! Velké album receptů.

Hamburger:

800 g předního hovězího a vepřového masa v poměru 1:1 (ideálně bůček nebo plec), listový salát, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce majonézy, nakládaná okurka, 4 hamburgerovéhousky, vejce, česnek, cibule,máslo, sůl, pepř

Cibule:

1 kg cibule, 50 ml červeného vinného octa, 100 g cukru, pepř, tymián, 200 g másla, 100 ml koňaku

Postup:

Hovězí a vepřové maso umeleme nahrubo. Česnek a cibuli nakrájíme a vmícháme do masa. Dle chuti přidáme sůl, pepř a máslo. Vypracujeme směs, kterou tvarujeme do hamburgerů. Po obou stranách grilujeme.

Cibuli pokrájenou na menší kousky pozvolna restujeme na másle spolu s tymiánem. Zastříkneme vinným octem a necháme vydusit do měkka. V polovině dušení přidáme cukr, aby mírně zkaramelizoval, koňak a dochutíme solí a pepřem.

Hamburger podáváme v housce společně s majonézou, kečupem, připravenou cibulí, salátem či okurkou dle chuti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.