Vaříme s Pohlreichem: Hamburger s karamelizovanou cibulí
S hvězdou pořadu Na nože! šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem (53) si dnes připravíme hamburger. Tradiční americké pochoutce dodá nádech luxusní chuti zkaramelizovaný cukr a koňak. Další inspirace do kuchyně najdete v publikaci Na nože! Velké album receptů.
Hamburger:
800 g předního hovězího a vepřového masa v poměru 1:1 (ideálně bůček nebo plec), listový salát, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce majonézy, nakládaná okurka, 4 hamburgerovéhousky, vejce, česnek, cibule,máslo, sůl, pepř
Cibule:
1 kg cibule, 50 ml červeného vinného octa, 100 g cukru, pepř, tymián, 200 g másla, 100 ml koňaku
Postup:
Hovězí a vepřové maso umeleme nahrubo. Česnek a cibuli nakrájíme a vmícháme do masa. Dle chuti přidáme sůl, pepř a máslo. Vypracujeme směs, kterou tvarujeme do hamburgerů. Po obou stranách grilujeme.
Cibuli pokrájenou na menší kousky pozvolna restujeme na másle spolu s tymiánem. Zastříkneme vinným octem a necháme vydusit do měkka. V polovině dušení přidáme cukr, aby mírně zkaramelizoval, koňak a dochutíme solí a pepřem.
Hamburger podáváme v housce společně s majonézou, kečupem, připravenou cibulí, salátem či okurkou dle chuti.