Strašák jménem impotence: Proč TO někdy nejde? Může za to psychika! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Strašák jménem impotence: Proč TO někdy nejde? Může za to psychika!

Problémy s erekcí trápí z různých příčin téměř polovinu mužů.
Problémy s erekcí trápí z různých příčin téměř polovinu mužů. (Profimedia.cz)

Impotence, neboli nedostatečná či úplně chybějící erekce, je jednou z nejhorších nočních můr většiny mužů. A není snad na světě chlapa, který by se s tímto problémem osobně nesetkal. Za nejobvyklejší příčinu bývají považovány psychogenní faktory. Odborníci se shodují na tom, že pokud je poznáme a připustíme si je, tak je dokážeme mnohem snáze odbourat. Jaké to tedy jsou a jak se jim bránit?

Strach z neúspěchu

Tohle je pravděpodobně nejčastější psychogenní příčina poruchy erekce. Týká se hlavně mužů v počátcích aktivního sexuálního života a také těch, kteří už někdy náhodně selhali. Přitom to, že se to někdy stalo, nic neznamená! Bohužel v okamžiku, kdy náš mozek zaplní strach z toho, že se to stane znovu, je po sexu. Přitom pokud bychom se dokázali soustředit jen na lepé tvary ženského těla, erekce by se dostavila stejně jako dříve.

Co dělat? Jedinou radou je myslet pozitivně, netrápit se nesmysly a věřit si.

Narušený partnerský vztah

Častou příčinou jsou problémy ve vztahu. Třeba vás partnerka po několika letech už nevzrušuje. Nebo přemýšlíte, jestli je ta pravá. Nemáte mezi sebou už žádné tajemství. Velmi často není tak složité tento zdánlivě neřešitelný problém rozlousknout.

Co dělat? Hlavní je komunikace, změna a zpestření vztahu. Nebuďte líní!

Stres z přepracování

Všichni stále pracují, někam spěchají, stresují se kvůli práci. A potom se diví, že jim to nejde. Laicky řečeno se náš mozek přehřívá a nedokáže přepnout z pracovního režimu na zábavní.

Co dělat? Jedinou šancí je zklidnit svůj život, vzít si dovolenou, po odchodu z práce vypnout mozek, scházet se s přáteli a podobně.

Zábrany

Spousta mužů má problémy s nejrůznějšími psychickými bloky. Stydí se, bojí se mluvit, nechtějí řešit s partnerkou intimní problémy a podobně. Často jde také o to, že se muži bojí říct ženě své fantazie a svá přání. Svůj sexuální život by přitom mohli právě tím obohatit, vždyť stejná přání může mít i partnerka!

Co dělat? Komunikujte.

Řekněte to lékaři, smát se nebude!

Nejdůležitější při poruchách erekce je nestydět se mluvit s lékařem. Možná vám otevře oči a vy zjistíte, že příčina je opravdu psychická. Už samo uvědomění si příčiny je půlka úspěšné léčby. Nebo lékař zjistí, že problém je fyzický, a v tom případě začne s léčbou. Každopádně při těchto problémech navštivte odborníka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.