Reality show Prostřeno! Recept na hlavní jídlo Hlavní jídlo Dany Jančíkové: Kuřecí nudličky se zeleninou a noky! Vařila babička miss Míši Salačové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Reality show Prostřeno! Recept na hlavní jídlo Hlavní jídlo Dany Jančíkové: Kuřecí nudličky se zeleninou a noky! Vařila babička miss Míši Salačové

Fotografie
Fotografie (internal)

Energická důchodkyně Dana Jančíková (74) se do soutěže Prostřeno! (dnes v 18 hodin na TV Prima) dostala díky vnukovi, který ji tajně přihlásil. Čiperná paní má kromě vnuka i dvě vnučky, z nichž jedna je známá Miss České republiky z roku 2000 a dýdžejka Michaela Salačová. Účastníky soutěže Dana okouzlila hlavně svými vyhlášenými noky.

Soutěžící Dana bydlí ve starobyle zařízeném domečku s velkou zahradou a ráda se věnuje zahradničení a ručním pracím. Vaření patří mezi její koníčky, začátky ale nebyly lehké.

„Vařit jsem začala až po svatbě a byla to katastrofa. Neuměla jsem vůbec nic. Dodnes mám schovanou svou první kuchařku,“ přiznala důchodkyně, která nejraději vaří českou kuchyni a ráda si pochutná na svíčkové nebo kachně. Kvůli vnoučatům ale zvládá i thajskou nebo indickou kuchyni a hlavně všemi oblíbené noky. Dana se chlubí i slavnou vnučkou a modelkou Míšou.

„Když se Míša chystala na Miss, bydlela tady u nás a na chodbě cvičila promenádu v plavkách a v šatech. Nejen s ní, ale i s ostatními členy rodiny se u nás scházíme u stolu v jídelně. Vždy je nás tu dvanáct,“ vypráví Dana.

Veselá důchodkyně celý život pracovala jako konstruktérka, proto si nakreslila i svou kuchyni. V té pak vařila soutěžní menu. Podávala se vaječná bábovička, zeleninová polévka s morkovými knedlíčky, kuřecí nudličky se zeleninou a noky a jako sladká tečka palačinky se zmrzlinou. A Danino »babičkovské« jídlo mělo úspěch!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.