Američtí sociologové to spočítali - Ideální věk pro porod? 34 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Američtí sociologové to spočítali - Ideální věk pro porod? 34 let!

Alena Antalová (37), herečka - Hvězda seriálu Pojišťovna štěstí se krátce před svými 35. narozeninami stala dvojnásobnou maminkou, když jí k dceři Alence přibyla malá Elena. Dnes má herečka už celkem tři děti.
Alena Antalová (37), herečka - Hvězda seriálu Pojišťovna štěstí se krátce před svými 35. narozeninami stala dvojnásobnou maminkou, když jí k dceři Alence přibyla malá Elena. Dnes má herečka už celkem tři děti. (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

Tolik diskutovanou otázku mezi odborníky, která je životně důležitá pro všechny ženy, zodpověděl tým amerických sociologů. Ve své odborné studii zkoumající ideální věk maminek pro narození dítě vzali v potaz jak aspekty zdravotní a psychologické, tak i kariérní a hmotného zajištění. Výsledek? Ideální věk je 34 let.

V tomto věku prý ženy dosahují ideální rovnováhy mezi dobrým zdravotním stavem a materiálním zabezpečením a stanou se tak těmi nejlepšími matkami. Spokojenost a vyrovnanost v obou důležitých směrech podle sociologů ženám dodá správnou emocionální rovnováhu, aby si mateřství opravdu užily a zahrnuly svého potomka přesně takovou péčí a láskou, kterou potřebuje.

Mladší ženy většinou bojují se skloubením výchovy dítěte a kariéry. V mnoha případech se také kariéry vzdávají, což se pak odráží na jejich psychickém stavu a nižším pocitu seberealizace. Naopak vyšší věk než 34 let už by mohl být podle většiny lékařů nebezpečný z biologického hlediska.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.