Tohle zaručeně nevíte: 10 faktů o líbání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tohle zaručeně nevíte: 10 faktů o líbání

Fotografie
Fotografie (internal)

Líbání je jednou z nejoblíbenějších lidských činností. Někteří mají polibky dokonce raději než sex. Každá druhá žena totiž přiznává, že by se rozešla s mužem kvůli tomu, že neumí líbat. To a mnohem víc se dočtete v deseti faktech o líbání, která jste možná neznali.

1. Když si dáváte francouzský polibek, posilujete třicet svalů. Dvanáct v obličeji a osmnáct má na starost správný pohyb jazyku

2. Mladí lidé začínají s líbáním o tři až čtyři roky dřív, než začnou žít sexuální život. První zkušenosti s polibky přicházejí mezi třináct a čtrnácti lety věku.

3. Nejdelší polibek na světě trval sedmnáct dní, deset hodin a třicet minut. Pár pak musel být převezen do nemocnice kvůli celkovému vyčerpání organismu a pak už se nikdy víc neviděli.

4. Polibek na rty je u mužů nejoblíbenějším způsobem líbání. V žebříčku oblíbenosti je po polibcích na ústa polibek na tváře a pak až jsou polibky na intimní místa. Ještě menší oblíbenosti se pak už těší jen líbání nohou.

5. Patnáct procent žen přiznává, že by se rozešly jen proto, že jejich partner špatně líbá.

6. V lidských ústech žije 278 druhů bakterií a všechny jsou neškodné. Když se dva lidé líbají, tisíce těchto bakterií proudí z jedněch úst do druhých a produkují enzymy i přirozená antibiotika, která působí proti ostatním bakterím. Znamneá to, že líbání zvyšuje vaši obranyschopnost.

7. Reklamy na rtěnky nám lžou. Více než sedmdesát procent mužů totiž přiznává, že se jim líbí víc žena bez rtěnky nebo lesku na rty. Nejpřitažlivější rty v showbyznysu mají Monica Bellucci (a), Julia Roberts (b) a Sharon Stone (c).

a. b. c.

8. Podle průzkumů je nejlepším filmovým polibkem ten, který si dali Clark Gable a Vivien Leigh ve filmu Jih proti severu (a). Druzí jsou Michael Douglas a Sharon Stone v Základním instinktu (b), třetí pak Hugh Grant a Andie MacDowell ve filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb (c).

a. b. c.

9. Vědci tvrdí, že se lidé začali líbat už v pravěku. Historické prameny ale zaznamenaly polibek mezi mužem a ženou až v 16. století. Do té doby nebyla o líbání nikde ani zmínka, ovšem ví se, že líbání se vesele praktikovalo už v antice. Ve starověkém Řecku i Římě se dokonce mezi sebou líbali běžně muži a nikomu na tom nepřišlo nic zvláštího.

10. Francouzský polibek zvýší váš puls ze sedmdesáti na sto padesát tepů za minutu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.