Miluji svou sestru. Je to láska zakázaná? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miluji svou sestru. Je to láska zakázaná?

Zamilovat se do sourozence znamená vysloužit s opovržení okolí.
Zamilovat se do sourozence znamená vysloužit s opovržení okolí.

Je krásná. Rozumím si s ní jako s nikým jiným. Miluji jí. Je ale moje sestra… Jak se dá vůbec řešit situace, kdy se do sebe zamilují sourozenci? A má to vůbec nějaké řešení kromě rozchodu?

Sexuální tabu mezi blízkými příbuznými najdeme napříč celou historií lidstva, incest se tvrdě trestal – u nás za něj v současnosti můžete vyfasovat až tři roky natvrdo. Jedná se však o pokrevní svazky mezi rodiči a dětmi nebo sourozenci. Sestřenice s bratrancem už to mají snazší, ti vyvolají pouze pohoršení svého okolí, nikoli soudů.

Jak vůbec reaguje okolí? Obvykle jsou lidé zhnuseni, zamilované odsuzují a s opovržením kroutí hlavami, jak se něco podobného mohlo stát.

Příběh lásky Lucie a bratrem Petrem a boj o právo na její naplnění vypráví Simona, která s dívkou chodila na střední škole do jedné třídy:

Nebyli sourozenci sice pokrevní, ale vyrůstali vedle sebe od útlého dětství. To když si její rozvedená matka vzala za muže jeho otce. Měl synka ve své péči, takže obě děti měly zpočátku i společný pokojíček. Lucka s Péťou se snášeli dobře, ale byl to normální vztah dvou „sourozenců“, vyšperkovaný o klasické šarvátky.

Na střední škole Lucce přestala jít matika a Péťa nabídl doučování. A tím to všechno začalo. „Předtím mě nikdy nenapadlo se na Petra dívat jako na muže. Vždycky to byl můj brácha, i když vlastně nebyl, a bezpohlavní živočich. Mně ale bylo sedmnáct, jemu o dva víc, a jak jsme tak spolu sedávali nad tou matikou, najednou jsem zjistila, že je to moc hezký kluk, který by určitě stál za hřích. Imponovala mi i jeho vyrovnanost a inteligence,“ vyprávěla mi tenkrát Lucka, když chtěla svůj vztah ospravedlnit.

Tehdy se jí to moc nepodařilo. Dívali jsme se na ni divně, zvlášť když za ní Petr přišel před školu a pak spolu odcházeli v objetí. I když jsme věděli, že nejsou vlastními sourozenci, zkrátka vybočili ze zažitých norem a své okolí dováděli k nepříčetnosti.

Stejně tak své rodiče. Otec Petra donutil nastoupit na vysokou školu do Brna, což bylo spojeno s bydlením na koleji. Domníval se, že bláznivá láska odloučením vyprchá. Spletl se, nevyprchala.

Lucka začala po maturitě pracovat jako sekretářka v jedné firmě a za Petrem pravidelně jezdila. Nezabránilo ji i v tom ani to, že jí rodiče odmítli dál poskytovat bydlení. Přestěhovala se ke kamarádce, která získala byt po babičce, a své lásky se odmítla vzdát. Stejně na tom byl Petr. Pak Lucie otěhotněla a problém byl vyřešen. Slavila se svatba, rodiče se na protest nezúčastnili, a po čase se narodil Pavlík.

Když jsme se pak viděla s Lucií na srazu třídy po patnácti letech, byla jednou z mála, které vztah vyšel. Když ukazovala fotografie hezké rodinky na chalupě v podkrkonoší, dvě děti a manžela, se kterým byla zvěčněná ve stejném objetí, v jakém jsme je tehdy vídali před školou, došlo mi, že ten boj se světem se vyplatil.

(ex), zdroj: Žena-in.cz
Foto ara

1.3.2010, 14:30

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.