Vědci po 60 letech bádání: Bod G neexistuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vědci po 60 letech bádání: Bod G neexistuje!

 (Profimedia.cz)

Pátrání po něm mnohdy připomínalo hledání království, kde pečení holubi létají přímo do huby. Kolik úsilí padlo v ložnicích na lokalizaci bodu G – mýty opředeného výběžku v ženském těle, nejerotogeničtější zóně, která měla být vstupenkou do ráje rozkoše. A přitom... Bod G ve skutečnosti vůbec neexistuje. Alespoň to tvrdí britští vědci!

Badatelé až nyní, po 60 letech výzkumu, přišli na to, že ve skutečnosti není žádný důkaz o bodu rozkoše, takzvaném bodu G. Mýtus o bodu G, který hojně šířily sexuální příručky a časopisy pro ženy, ve skutečnosti způsobil, že muži i ženy začali pochybovat o kvalitě svého sexuálního života.

Bod G má být ústím citlivých nervových zakončení v klitorisu, kterými disponují jen některé ženy. Na jeho existenci si postavili kariéru mnozí sexuologové. A co více! Stal se snadným výdělkem mnohých plastických chirurgů. Třeba v Česku se operace zaručující jeho zvětšení pohybuje od 15 do 24 tisíc Kč. Slibovaná větší rozkoš je ale omezena na dobu tří měsíců. Tak dlouho totiž v těle účinkuje kolagenová injekce.

Jak to tedy je? Vodili nás všichni za nos? Tady jsou fakta dosud nejrozsáhlejšího výzkumu, který provedli vědci z londýnské King´s College. „Nenalezli jsme žádné viditelné stopy po bodu G. Je nevhodné mluvit o jeho existenci, když se nedá dokázat,“ řekl člen týmu Tim Spector.

Bod G byl pojmenován na počest německého gynekologa Ernsta Gräfenberga, který v roce 1950 tvrdil, že jako první objevil erotogenní zóny. Zpopularizoval ho americký sexuolog Beverly.

Poloha bodu G v představách z 80. let:

Kliknutím zvětšete

Zajímavosti o bodu G aneb I tohle se psalo...

● Přestože přímé důkazy chybějí, předpokládá se, že starověké kultury tenhle bod znaly.

● Při troše snahy jej lze nahmatat prstem, ovšem neníli dotyčná žena vzrušená, scvrkne se na velikost menší než zrnko hrášku. Naopak během předehry může zduřit až do dvojnásobné velikosti.

Vtipy o bodu G:

● „Pane doktore, kde přesně najdu bod G?“ Doktor: „Na třetím řádku klávesnice, mezi body F a H.“

● Víte, kde má bod G Halina Pawlowská? Někde mezi sedmou a osmou bradou...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.