Vrátí se mi?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vrátí se mi?!

Paní Michaela ví o sexu vše!
Paní Michaela ví o sexu vše! (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den,

už 5 - 6 let nemám partnera a nemám žadnou sexuální potřebu. Je mi 52, děti už jsou pryč a chtěla bych si najit partnera, nechci zůstat sama. Co ten sex ale? Jak vrátit potřebu/touhu? Dříve jsem byla velice aktivní a teď nic. Děkuji (Jarka, 52)

Dobrý den,

je pochopitelné, že když jste byla delší dobu sama, sexuální touha téměř vymizela, na druhou stranu je ale pro člověka život s partnerem přirozený a poskytuje nám v životě oporu. A sex je nezbytnou součástí partnerství; musíme si ale uvědomit, že ve středním a vyšším věku jsou již požadavky jiné, mění se hodnoty, které pokládám eza důležité a od partnerství čekáme daleko více než sex. Přesto sex k přirozenému stárnutí patří. Myslím si, že potřeba přijde až v momentě, kdy si najdete partnera, budete se na něj moci spolehnout a budete mít po sexu znovu toužit. Druhou věcí je to, že v menopauze se mění hladiny hormonů a díky tomu se může chuť k sexu velmi snížit, až téměř zmizet. V tomto případě mohou pomoci substituční hormony, které zmírní i jiné příznaky přechodu (návaly, riziko osteoporózy). O této možnosti se poraďte s Vaším gynekologem. Pokud by se Vám sexuální touha nevrátila ani poté, co navážete partnerský vztah, obraťte se na odborníka -sexuologa, který Vám rád pomůže najít řešení problému.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.