Proč to ze mě cáká? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Proč to ze mě cáká?

Paní Michaela ví o sexu vše!
Paní Michaela ví o sexu vše! (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den,

když jsem se svou  dívkou a ani nemusím být moc vzrušen, tak z mého penisu vytéká jakási průhledná tekutina,která prosakuje. Četl jsem, že jsou to "slzy touhy", ale ty mají přijít těsně před vyvrcholením a obsahují i prý spermie.U mě je to ale daleko dříve. Je to normální? Dá se tento výtok nějak odnaučit/zamezit? (Robert, 18)

Dobrý den,

nejspíše opravdu jde o takzvanou preejakulační tekutinu, která se vylučuje chvíli před ejakulací z bulbouretrální žlázy. Také se jí někdy říká ”kapička touhy”, i když to může být víc než jen kapička - je možné, že větší intenzita vzrušení je právě tím důvodem, proč se tekutina vylučuje. Preejakulační tekutina je zásaditá a proto neutralizuje zbytky kyselé moči a tak ochraňuje spermie. Tato tekutina také může obsahovat spermie (i když v daleko menším množství než ejakulát) a to je jedním z důvodů vysoké nespolehlivosti antikoncepční metody zvané přerušovaná soulož. Na rozdíl od ejakulátu vytéká v menším množství a pozvolna, ejakulát bývá vystříknut naráz, rozdíl by tedy měl být patrný, ale je opravdu nutné počítat s tím, že i preejakulační tekutina obsahuje spermie. Pokud máte pochybnosti, jestli je vše v pořádku, doporučuji navštívit sexuologa.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.