Mám strach, že se nakazím… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mám strach, že se nakazím…

Paní Michaela ví o sexu vše!
Paní Michaela ví o sexu vše! (Aha!)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Hrozně se bojím pohlavních nemocí. A to tak, že nevím, jak můžu vůbec s někým spát, aniž bych na to přestala myslet. Dřív jsem tenhle problém nemívala. Pak se jednou někde něco psalo o HIV. Téma mě zajímalo, tak jsem četla dál a dál a od té doby to prostě nejde. Vím, že kondom mě může ochránit, na druhou stranu je spousta případů, kdy praskl nebo sklouzl. Ani to, že partnera znám déle, mi nepomáhá překonat moje obavy. Jsem už vážně zoufalá. Bojím se, že pokud se toho nezbavím, tak už nikdy nebudu mít sex. (Pavlína, 25)

Obávám se, Pavlíno, že trpíte verenofobií, jak se odborně označuje strach z pohlavních nemocí. Opatrnost při výběru partnera pro pohlavní styk a dbaní na ochranu je samozřejmě na místě, to, co popisujete, už ale opravdu splňuje znaky výše uvedené fobie. Poraďte se o svém problému s odborníkem (sexuologem nebo psychologem). Držím vám palce, ať problém brzy vyřešíte.

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.