Táta se mě neustále ptá. Já mu ale nechci říct pravdu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Táta se mě neustále ptá. Já mu ale nechci říct pravdu

Paní Michaela ví o sexu vše!
Paní Michaela ví o sexu vše! (Aha!)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

S mým přítelem (18) chodím od patnácti let a sex jsme začali provozovat po půl roce známosti. Svěřila jsem se s tím jen nejlepší kámošce. Máma se mě samozřejmě vyptávala, ale když viděla, že o tom nechci více mluvit, nechala toho. Horší je to s tátou. Kdykoliv přijdu od přítele domů, začne se mě vyptávat "Tak co, bylo něco?". Nejdřív je to jakoby ze srandy, ale když ho odpálkuju se slovy, ať mě nechá na pokoji, je čím dál dotěrnější. Někdy z něho mám až strach. Co s tím mám dělat? (Věrka 16)

Věrko, u otců bohužel platí nepsané pravidlo, že jsou velice fixovaní na své dcery. Navíc, jste-li jedináček, je tato fixace možná ještě silnější. Otcové mají zřejmě podvědomou potřebu své dcery chránit a starat se o to, aby jim nikdo neublížil (nejčastěji nějaký jiný muž), i když ne vždy tuto péči dávají najevo správným způsobem... Na Vašem místě bych si s otcem nejdříve zkusila promluvit a vysvětlit mu, že Vám nikdo neubližuje a že jste s přítelem šťastná. V případě, že komunikace s otcem nebude možná, navštívila bych výchovného poradce např. ve škole, nebo psychologa, který už Vám poradí, jak tuto situaci nadále řešit.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.