Láska až za hrob: Obcoval důchodce s manželkou v rozkladu?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Láska až za hrob: Obcoval důchodce s manželkou v rozkladu?!

Václav svou ženu miloval tak, že po její smrti zešílel.
Václav svou ženu miloval tak, že po její smrti zešílel. (scom)

Skutečně hororový význam vtiskl známému úsloví »láska až za hrob« důchodce Václav K. z Mariánských Lázní. Od své manželky Růženy se totiž nedokázal odloučit ani po její smrti. S tlející mrtvolou spal dva měsíce v jedné posteli.

Toho, že Růžena přestala vycházet, si jako první všimla pošťačka. Dopisy i důchod přebíral jen Václav. Když do domku manželů K. přišli na její upozornění v březnu 1980 příslušníci VB, naskytl se jim hrůzný pohled. Václav ležel v posteli schovaný pod peřinou. Vedle něj byla mrtvola jeho ženy ve značném stadiu rozkladu.

Oční důlky měla vyplněné jen plísní, v obličeji jí vyhlodaly díry myši. Václav muže zákona jen zmateně žádal, ať jeho ženu nikam neodvážejí. Na místo okamžitě dorazili detektivové vyšetřující vraždy. Existovalo totiž podezření, že Václav manželce ublížil, a proto její smrt tajil. Pitva však prokázala, že seniorka zemřela na mozkovou mrtvici. Podle sousedů Růženu manžel velmi miloval, její smrt neunesl a zešílel. Mrtvola na sobě měla kombiné a punčochy. Oblečení však bylo vyhrnuté tak, že odhalovalo rozkrok. Zda se na mrtvole stařík nějak ukájel, se nepodařilo zjistit. Trestní stíhání bylo zastaveno a Václav skončil v psychiatrické léčebně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.