Kde se stala chyba?! Vražda prodavačky zůstala bez trestu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kde se stala chyba?! Vražda prodavačky zůstala bez trestu!

Bohumil P. měl zbraň v ruce, ale vraždu mu soud nedokázal. (Ilustrační foto)
Bohumil P. měl zbraň v ruce, ale vraždu mu soud nedokázal. (Ilustrační foto) (scom)

Ve všech epochách historie se detektivové museli umět smířit se situací, kdy pachatele znají, ale nedokážou ho usvědčit. Stejně tomu bylo i u vraždy prodavačky Marie B. (†48) z Prahy, která byla zastřelena v srpnu 1968 při přepadení klenotnictví.

Recidivista Bohumil P. se dostal z vězení po amnestii roku 1968. Jeho rodina rozhodla, že nejlepší bude, když začne s čistým štítem někde daleko od rodné vísky. Odjel tedy do Prahy a ubytoval se u své sestřenice Ludmily Š. a její rodiny. Nejprve to vypadalo, že Bohumil skutečně seká latinu. Pak si ale začal do svého nového domova vozit nejrůznější drahé věci. Náhle měl nové oblečení, hodinky i elektroniku.

Vysvětloval to tím, že si v Praze našel přítelkyni a ta mu dává nákladné dárky. Příbuzní tomu příliš nevěřili a Ludmila mu začala tajně prohledávat pokoj. V aktovce pak šokovaná žena našla pistoli. Společně s manželem na Bohumila uhodili a chtěli vědět, co to má znamenat. Bohumil prohlásil, že zbraň je součástí jeho neblahé minulosti a chce se jí zbavit. Prosil své příbuzné, aby o pistoli s nikým nemluvili, že prý by to byl jeho konec. Zbraň nakonec hodili do odpadní jímky. Po čase se však situace Ludmile rozležela v hlavě a vše oznámila na VB. Příslušníci zbraň z výkalů vylovili a pomocí balistické expertizy odhalili, že s ní byla zastřelena prodavačka Marie B. Bohumil vraždu popíral a snažil se ji hodit na svého známého, který emigroval. Soud Bohumila nejprve poslal do vězení, při odvolání však rozsudek pro nedostatek důkazů zrušil. Vražda nebohé prodavačky tak zůstala oficiálně nevyřešena a nepotrestána.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.