Matka nemohla probudit syna: Školák záhadně zemřel ve své posteli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Matka nemohla probudit syna: Školák záhadně zemřel ve své posteli!

Máma myslela, že Pavel spí, ale byl mrtvý.
Máma myslela, že Pavel spí, ale byl mrtvý. (scom)

 Žena z Příchovic u Tanvaldu šla v září 1977 jako každý všední den probudit své dva synky. Mladší chlapec Jiří M. (12) se vzbudil bez problémů, ale starší Pavel M. (†13) byl mrtvý. Při pitvě se ukázalo, že má proraženou lebeční kost.

Případ okamžitě začala vyšetřovat kriminálka, aby se zjistilo, kdo chlapce ubil a naaranžoval ho do postele. Podezření padlo pochopitelně jako první na rodinné příslušníky. Matka i otec vypověděli, že v osudný den se zdrželi v práci až do pozdního večera. Oba byli zaměstnaní v podniku, kde právě probíhala inventura. Když se vrátili domů, jejich synové už leželi v postelích a spali.


Záhadnou smrt objasnila až výpověď mladšího Jirky. Ten uvedl, že když si večer šel bratr lehnout, uklouzl na příkrých dřevěných schodech do patra a uhodil se do hlavy. Ihned však prý vstal a nevypadal zraněný. Šel se ještě do kuchyně napít, jen si stěžoval, že ho hlava trochu bolí. Jirka pustil nehodu z hlavy, protože mu bratr připadal v pořádku. Ve skutečnosti však Pavel utrpěl krvácení do mozku a během noci na něj zemřel. Znalci konstatovali, že je skutečně možné, že se zraněný hoch ještě sám uložil. Život mu mohla zachránit rychlá operace. Jirku však nebylo možné vinit, že nezavolal sanitku, protože vzhledem ke svému věku nedokázal vážnost situace rozpoznat. Vyšetřování smutné události bylo zastaveno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.