Žádné otisky! Pachatele usvědčily čisté boty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Žádné otisky! Pachatele usvědčily čisté boty

Přejel bažanta? Příslušníci VB našli mrtvolu muže.
Přejel bažanta? Příslušníci VB našli mrtvolu muže. (Profimedia.cz)

Automechanik Antonín B. z Brna si bez vědomí nadřízených vypůjčil v lednu 1962 z dílny opravovaný tatraplán. Vůz vrátil s prasklým čelním sklem a promáčknutou kapotou. Ačkoliv neexistovali žádní svědci, podařilo se pomocí důkazů a expertiz prokázat, že mechanik zabil chodce.

Antonín B. svému šéfovi tvrdil, že musel na brněnské výpadovce přejet bažanta. Příslušníci Veřejné bezpečnosti však na určeném místě našli mrtvolu muže. Nešťastník měl rozdrcenou lebku a zlomený vaz. Antonín B. se snažil situaci vysvětlit, ale stále více se zaplétal do svých lží. Prohlašoval například, že vzal tatraplán na zkušební jízdu po seřízení světel.

Podle tachometru však s autem ujel více než sto kilometrů a existovalo silné podezření, že si jel do sklípku pro víno. Tvrdil sice, že byl zcela střízlivý, ale výsledky krevních testů mluvily jasně – i několik hodin po nehodě měl vysokou hladinu alkoholu. Nejdůležitějším důkazem však byly boty mrtvého muže. Mechanik Antonín B. totiž nakonec přiznal, že chodce srazil. Tvrdil však, že muž šel po poli a náhle mu skočil pod kola. To však vyšetřovatelé bezpečně vyvrátili. Boty sraženého muže byly čisté. Kdyby skutečně šel po poli, musely by být zablácené. Mechanik skončil ve vězení. 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.