Pražský Jack Rozparovač: Třem zavražděným prostitutkám stáhl kalhotky, roztáhl nohy a... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pražský Jack Rozparovač: Třem zavražděným prostitutkám stáhl kalhotky, roztáhl nohy a...

Scénář pražského vraha prostitutek byl vždy stejný: Prostitutku odlákal na odlehlé místo, zabil ji a naaranžoval do polohy typické pro soulož. (ilustrační foto)
Scénář pražského vraha prostitutek byl vždy stejný: Prostitutku odlákal na odlehlé místo, zabil ji a naaranžoval do polohy typické pro soulož. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Kněžky prodejné lásky jsou ideálními oběťmi sexuálních násilníků. Pohybují se na okraji společnosti a chodí s cizími muži na opuštěná místa. I Praha dvacátých let minulého století měla svého Jacka Rozparovače. Zabil nejméně tři prostitutky a stejně jako londýnský fantom nebyl nikdy dopaden.

V únoru 1926 šokoval Pražany pohled na bezvládné tělo uškrcené nevěstky Anny K., kterou nechal její vrah ležet před karlínskou Invalidovnou. Nešťastnice byla naaranžovaná do polohy typické pro oběti sexuálních predátorů. Spodní polovinu těla měla obnaženou a nohy roztažené. Znásilněna však nebyla.

 

Téměř na den přesně o rok později byla na smetišti nalezena Růžena P. Žena sice původně pracovala jako kuchařka, v době své smrti však byla nezaměstnaná a říkalo se, že jí sex za úplatu není cizí. I Růženě P. vrah vyhrnul sukně a stáhl kalhotky. Ani svou druhou oběť však fantom neznásilnil. Po smrti Růženy P. záhadné vraždy lehkých žen na čas ustaly, ale v červenci 1929 našly dvě turistky v lese nedaleko Prahy tělo prostitutky Jany J.

 

Scénář se opakoval s mrazivou přesností – uškrcená žena, svlečená spodní polovina těla, roztažené nohy, ale žádné známky pohlavního styku. Ačkoliv prvorepublikoví kriminalisté sériového vraha usilovně hledali, zůstal pražský fantom stejně jako jeho slavnější britský »kolega« nedopaden...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.