Šílený dědeček: Ženu a vnuka zabil, dceru znetvořil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šílený dědeček: Ženu a vnuka zabil, dceru znetvořil!

Popálený Antonín S., který zničil rodinu, nemohl řadu měsíců vypovídat.
Popálený Antonín S., který zničil rodinu, nemohl řadu měsíců vypovídat. (scom)

Obcí Býskovice na Blanensku otřásl v prosinci 1962 mohutný výbuch. V plamenech, které zachvátily malý domek, zemřel dvouletý chlapeček a jeho babička. Otec i matka přežili těžce zranění, dědeček se pokusil na dvoře oběsit. Co předcházelo ohnivému peklu?

Rodina žila spořádaným životem. V domku bydlel Antonín S. se svou ženou Andělou S., provdanou dcerou Andělou P., jejím mužem Josefem P. a dvouletým vnoučkem Stáníkem. S nikým neměli problémy a byli oblíbení. Část jejich popularity ve vesnici ovšem plynula z toho, že Antonín S. se svým zetěm už dlouhou dobu pálili načerno slivovici.

Sestavili si vlastní improvizovanou palírnu ze sudu od piva, olověných trubek a starého smaltovaného kotle. Slivovici pálili přímo v kuchyni. V osudný den však přikládali pod kotel příliš. Alkoholové páry z netěsnícího sudu naplnily místnost a pak stačilo jen škrtnout sirkou a došlo k obrovskému výbuchu. Těžce popálený Antonín S. vyběhl v šoku z domu a pokusil se oběsit. V tom mu zabránil jeho zeť Josef P. Anděla S. byla popálená na většině těla, dvouletý Stáník také. Oba zemřeli. Dcera Anděla P. přežila, ale zůstala navždy znetvořená. Antonína S. nemohli vyšetřovatelé dlouho vyslechnout. Na popáleninovém oddělení strávil sedm měsíců, zcela se zhroutil a už nikdy se nevyléčil. Za levnější slivovici zaplatil velmi draze...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.