Náklaďák narazil do vlaku: Důvod řidičova jednání odhalila až pitva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Náklaďák narazil do vlaku: Důvod řidičova jednání odhalila až pitva!

Až na pitevním sále vyšla pravda najevo.
Až na pitevním sále vyšla pravda najevo. (scom)

Okamžiky hrůzy museli v prosinci 1956 zažívat cestující z osobního vlaku na Olomoucku. Na přejezdu se k nim řítilo nákladní auto. Řidič vozu se ani nesnažil brzdit a ve vysoké rychlosti do vagonu plného lidí naboural. Mluvilo se o politických motivech činu, pravda však byla docela jiná...

Při nehodě zemřel strojvedoucí vlaku a šestnáct lidí bylo vážně zraněno. V těžkém stavu byl do nemocnice převezen i řidič nákladního auta. Po krátkém vyšetřování bylo jasné, že je jediným viníkem tragédie. Začaly se objevovat teorie, že čin byl buď politicky motivovaným aktem, nebo pokusem o sebevraždu. Řidič na otázky vyšetřovatelů odpovědět nemohl, protože se neprobral z bezvědomí a po dvou dnech zemřel.

Manželka mrtvého muže vypověděla, že její manžel neměl k dobrovolnému odchodu ze života žádný důvod. Nebyl ani nijak politicky činný. Zajímavá však byla její poznámka o řidičových zdravotních obtížích. Vdova se před detektivy zmínila, že v poslední době trpěl její muž po námaze zvláštními krátkodobými záchvaty, při nichž vždy zbledl a začal se třást. Během pitvy pak lékaři objevili na nadledvinkách skrytý nádor. Jeho působení vysvětlovalo záhadné stavy. Do krve se vždy náhle uvolnilo velké množství adrenalinu, nešťastníkovi stoupl krevní
tlak a někdy i ztratil vědomí. Naposledy k tomu došlo v nejméně vhodnou dobu, když se řidič blížil k železničnímu přejezdu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.