Neobjasněné případy: Anička (16) napsala "Jsem krvavý hlen" a zmizela navždy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Neobjasněné případy: Anička (16) napsala "Jsem krvavý hlen" a zmizela navždy

Rodiče se nebáli Aničku pustit, s Maruškou se běžně navštěvovaly.
Rodiče se nebáli Aničku pustit, s Maruškou se běžně navštěvovaly. (scom)

Anička M. (16) z Trenčianské Turé v bývalém Československu poprosila v prosinci 1971 své rodiče, aby mohla přespat u své kamarádky. Neměli důvod nesouhlasit. Nemohli tušit, že svoji dcerku vidí naposledy v životě...

Anička tátovi a mámě tvrdila, že rodiče její kamarádky Marušky Š. odjeli na Moravu k příbuzným a ona by u přítelkyně ráda přespala. Rodiče neměli obavy, rodina Marie bydlela ve stejné obci, jen pár set metrů od jejich domu. Co by se mohlo stát? Jenže druhý den se Anička domů nevrátila. Její matka vyrazila k Marušce, protože si myslela, že děvčata jen zaspala. Jaký byl její šok, když zjistila, že Mariiny rodiče jsou doma a Anička u nich vůbec nebyla. Na kamarádku se jen vymluvila a zmizela neznámo kam.


V pokoji pohřešované dívky našli detektivové zvláštní kresby. Šlo o stylizované smutné ženské obličeje se zavřenýma očima. U nich byly znepokojivé nápisy jako: »nechte mne spát«, »zavřou se modrá oblaka« a »jsem krvavý hlen«. Mohlo jít o formu dopisu na rozloučenou, nebo také jen o neškodnou zálibu v morbiditě, která je u puberťáků běžná. Spáchala snad Anička sebevraždu? Je pravda, že dívka prožila těsně před svým zmizením velké zklamání, když ji její mistr zařadil do pánského holičství, ačkoliv ona chtěla být dámskou kadeřnicí. Skočila snad do řeky? Jak je ale možné, že se nikdy nenašlo tělo? Anebo měla Anička tajné rande, které nedopadlo dobře, a nyní spočívá kdesi v lesním hrobě?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.