Homosexuální důchodce našla jeho dcera s roubíkem v ústech v posteli. Nedýchal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Homosexuální důchodce našla jeho dcera s roubíkem v ústech v posteli. Nedýchal!

Jako vražednou zbraň použil škrtič Bohumilovu kravatu.
Jako vražednou zbraň použil škrtič Bohumilovu kravatu. (: Jan NOVÁK)

Důchodce Bohumil Š. (†61) z Prahy si chtěl koupit chatu, kde by mohl trávit léto. Vysněného domku v přírodě se však nedočkal. V únoru 1973 ho neznámý vrah uškrtil jeho vlastní kravatou.

Bohumil byl homosexuál, dbal však na to, aby se to jeho nejbližší okolí nedozvědělo. Byl počestný vdovec a měl dokonce i dceru. Se svolnými mladými muži se stýkal na nádražích, což bylo v Československu sedmdesátých let minulého století relativně běžné místo, kde sehnat prostituta.


Když šla 18. února 1973 Bohumila navštívit jeho dcera, našla otce již mrtvého. Důchodce ležel na manželské posteli, byl oblečený do kalhot a košile. V ústech měl hluboko zasunutý roubík z ručníku a okolo krku pevně utaženou kravatu. Z bytu vrah odnesl holicí strojek a menší obnos peněz. Hotovost na koupi chaty a vkladní knížky měl totiž opatrný Bohumil uložené u dcery a zetě. Pátrání vedlo dvěma směry. Vraždit mohl někdo, kdo předstíral, že má chatu na prodej. Anebo také některý z homosexuálních prostitutů, kterého senior sbalil na ulici a odvedl k sobě domů. Ačkoliv detektivové vyvinuli velké úsilí, aby pachatele dopadli, případ zůstal nevyřešen.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.