Pohozená kabelka na půdě pražského činžáku ukrývala hrůzný obsah: Tělíčko mrtvého novorozence! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohozená kabelka na půdě pražského činžáku ukrývala hrůzný obsah: Tělíčko mrtvého novorozence!

V kabelce našli policisté zabité novorozeně. (ilustrační foto).
V kabelce našli policisté zabité novorozeně. (ilustrační foto). (Foto Aha! – Roman Souček, Pavel Machan, Marek Pátek, archiv značky)

Hrůzný obsah skrývala v říjnu 1970 dámská koženková kabela, která ležela na půdě pražského činžáku. Příslušníci VB v ní objevili mrtvolku novorozeného miminka. K páchnoucí tašce je přivolali vyděšení obyvatelé domu.

Podle pitvy se dítě narodilo živé. Příčinou smrti bylo udušení. Pátrání připomínalo klasický detektivní román. Půda se zamykala a klíče měli jen nájemníci domu. Bylo tedy jasné, že miminko musel zavraždit někdo z činžáku. Coby nejslibnější stopa se jevila kabela, v níž bylo nešťastné děťátko zaživa pohřbeno. Jedna z nájemnic domu příslušníkům VB řekla, že podobnou tašku vlastní její dcera M. K. (28). Žena byla docela klidná a prohlásila, že se s dcerou stýká každý den a rozhodně těhotná nebyla.

M. K. mužům zákona tvrdila, že tašku vyhodila do popelnice asi před měsícem. Gynekologická prohlídka, kterou musela podstoupit, však prokázala, že M. K. před nedávnem skutečně porodila.

Žena se nakonec přiznala, že otěhotněla s ženatým vojákem z povolání. Před ním také předstírala, že se na dítě těší, chodí na lékařské prohlídky a že po porodu si zařídí další život spolu. V práci na ni 9. září 1970 přišly porodní bolesti. Omluvila se, že je jí nevolno a odjela domů. Tam porodila. Novorozeně zabalila do igelitu, strčila do kabelky a odnesla na půdu. Svému milenci řekla, že rodila v porodnici a dítě přišlo na svět mrtvé. Za vraždu novorozence byla M. K. odsouzena nejprve k pěti letům vězení, později jí odvolací soud trest o dva roky snížil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.