45 korun bylo moc: Zaplatil tedy pomocí dvou nožů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

45 korun bylo moc: Zaplatil tedy pomocí dvou nožů!

Muž neměl peníze, tak taxikáře zabil!
Muž neměl peníze, tak taxikáře zabil! (scom)

Pouhých patnáct korun stálo život taxikáře (†43) z Děčína. Jeho poslední zákazník se cítil být nepatrně vyšší cenou za cestu poškozen a bez milosti zabíjel...

Nešťastného taxikáře si 28. listopadu 1991 zavolal okolo osmé hodiny večer V. G. (28), aby ho odvezl z restaurace domů. Později V. G. při výslechu vypověděl, že předpokládal, že cesta bude stát zhruba třicet korun. Jenže když taxikář zaparkoval před pachatelovým domem a podíval se na taxametr, požádal jej o čtyřicet pět korun. Taková částka se však V. G již zdála přemrštěná. A navíc u sebe požadovaných patnáct korun navíc neměl, protože většinu svých peněz utratil v hospodě.

Taxikář  se uvolil, že počká, než si zákazník dojde do bytu pro chybějící peníze. V. G. vešel do domu a k taxíku se záhy skutečně vrátil, jak slíbil. Nenesl s sebou však patnáct korun navíc, ale dva ostré kuchyňské nože. Nebohého taxikáře dvakrát bodl do hrudi. Zraněný muž ještě dokázal z auta utéct a kolemjdoucí mu přivolali pomoc. Svůj boj o život však pozdějí v nemocnici prohrál. Pachatel vzápětí z místa činu ujel v taxíku, krátce nato ho však zadrželi muži zákona. Soudce rozhodl, že dalších dvanáct let nebude mladík žádný taxík na cestu domů potřebovat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.