Opilý nevydržel peskování: Přísnou matku ubodal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Opilý nevydržel peskování: Přísnou matku ubodal!

Tentokrát se mladík nechal vyprovokovat!
Tentokrát se mladík nechal vyprovokovat!  (Profimedia.cz)

Špatnou chvíli pro peskování svého syna si v červnu 1992 vybrala žena z Brna. Ladislava J. (21) právě odmítla dívka a opilý mladík matčinu kritiku neunesl...

Osudný den se Ladislav bavil po hospodách, kde také potkal půvabnou mladou ženu. Doufal, že by spolu mohli strávit večer, jenže dívka ho stroze odmítla. Naštvaný a ponížený mladík se opil. Když se pak vracel domů do brněnského bytu, kde žil se svou dominantní matkou, nezůstal jeho příchod bez povšimnutí. Matka začala Ladislavovi vyčítat, že přišel pozdě, a navíc ve značně podroušeném stavu.

Takové scény nebyly nijak výjimečné, ale tentokrát v mladíkovi vybuchl dlouho hromaděný vztek. Ženu, která ho porodila, nejprve bodl nožem a potom ji nemilosrdně rdousil. Nakonec odešel do svého pokoje a usnul. U soudu později tvrdil, že svou matku zabít nechtěl a že až ráno zjistil, že se žena nehýbe, 
a zavolal sanitku. To už bylo ale pochopitelně pozdě. Lékař mohl jen konstatovat smrt, která nastala již před několika hodinami. Ve znaleckém posudku popsali psychiatři a psychologové Ladislava jako citově strádající osobu. V dětství mu prý přísná matka nevěnovala dost lásky a pozornosti. A ani v dospělosti nebyl vztah mezi nimi příliš dobrý. Nejspíš i tento posudek pohnul soudce k relativně mírnému trestu. Za vraždu vlastní matky si Ladislav vyslechl trest deset let za mřížemi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.