Syn (19) chtěl mít jistotu, že jeho matka (†45) zemře: Pořídil si nůž a strunu! Pak ale začal improvizovat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Syn (19) chtěl mít jistotu, že jeho matka (†45) zemře: Pořídil si nůž a strunu! Pak ale začal improvizovat

Nebohá žena neměla ani malou šanci. Syn ji nemilosrdně popravil. (ilustrační foto)
Nebohá žena neměla ani malou šanci. Syn ji nemilosrdně popravil. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Adopce nemusí vždy vyjít. Na dobrý úmysl doplatila i Ludmila C. (†45) z Rapotína na Šumpersku. Její adoptivní syn Vít C. (19) ji plánoval ubodat či uškrtit. Nakonec ženu zastřelil.

Víta manželé C. adoptovali, když mu bylo pět let. Nevadilo jim, že chlapec je značně zaostalý, toužili mít konečně dítě. Postupem času však mezi Vítem a jeho matkou docházelo ke stále větším konfliktům. Vše vyvrcholilo v květnu 1992, kdy se mladík rozhodl, že svou adoptivní mámu zabije.

Nejprve si koupil vystřelovací nůž, později si opatřil ocelovou strunu. Oba potenciální vražedné nástroje však zavrhl jako málo účinné. O plánované vraždě matky mluvil i v zaměstnání a jeho spolupracovníci vše ohlásili na policii. Když to Vít zjistil, rozhodl se celou věc urychlit. Doma vypáčil otcovu skříň na zbraně a vzal si kulovnici. Ve chvíli, kdy Ludmila vešla do kuchyně, vystřelil a trefil ji do hrudníku. Žena se pokusila o útěk, a tak po ní její adoptivní syn vystřelil ještě dvakrát. Všechny rány byly smrtelné.

Po vraždě šel Vít pro souseda a požádal ho, aby zavolal policii. Mužům zákona pak klidně přiznal, co spáchal. Soudce ho poslal na jedenáct a půl roku do vězení, mladý vrah trest přijal a neodvolal se.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.