Kluka (14) naštval táta: Zastřelil ho jeho brokovnicí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kluka (14) naštval táta: Zastřelil ho jeho brokovnicí...

Zdeněk neunesl tátovo kázání, tak ho ze msty zastřelil
Zdeněk neunesl tátovo kázání, tak ho ze msty zastřelil (scom)

Střelecká vášeň a rodinné spory se staly osudnými Františku B. (†41). Jeho teprve čtrnáctiletý syn Zdeněk B. ho v květnu 1973 zastřelil malorážkou.

František byl náruživý myslivec a se svou legálně drženou malorážkou naučil zacházet i syna Zdeňka. Vztah mezi otcem a synem ale nebyl příliš dobrý. Zdeněk měl problémy ve škole a otec mu často vyčítal, že působí rodině potíže. Spory vyvrcholily 14. května 1973, kdy se Zdeněk vrátil ze školního výletu opět s poznámkou, že se choval neukázněně. František se rozběsnil a uštědřil synovi další dlouhou přednášku, že je pro něj zklamáním a černou ovcí rodiny.

Potom odešel do dílny na dvorek jejich rodinného domku, aby se uklidnil prací. Mezitím se rozčílený Zdeněk rozhodl otci pomstít. Věděl, kde je zbraň ukrytá. Nabil ji, odjistil, vyběhl na dvorek a svého otce bez milosti zastřelil. Protože vrahovi nebylo ještě ani patnáct let, neskončil ve vězení, ale jen ve výchovném ústavu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.