Matka vražednice porodila do záchodu a utopené mimino hodila do světlíku: Zrůdnost dokonala babička! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Matka vražednice porodila do záchodu a utopené mimino hodila do světlíku: Zrůdnost dokonala babička!

Porodila do záchodu a holčičku hodila do světlíku.
Porodila do záchodu a holčičku hodila do světlíku. (scom)

Hrůzný pohled se naskytl Pražanům, kteří si vyšli v únoru 1970 na vltavskou náplavku. Ve vodě plavala mrtvolka malého miminka.  Podle pitvy šlo o holčičku, která se narodila živá, ale někdo ji utopil a poranil na hlavě.

Detektivové ihned začali pátrat, kdo mohl dívenku zavraždit. Obvolali všechny pražské nemocnice a polikliniky. Zjistili, že na konci ledna 1970 ošetřilo zdravotnické středisko na Praze 10 studentku B. V. (19). Silně krvácela z rodidel a tvrdila, že potratila a plod spláchla do záchodu.

V 70. letech minulého století neměli kriminalisté k dispozici analýzu DNA, aby potvrdili, že dítě vylovené z Vltavy porodila skutečně B. V. V poliklinice však stále uchovávali placentu s pupečníkem, která z B. V. vyšla. Porovnání s pupečníkem utopené holčičky dokázalo, že je B. V. matkou. Jak se ale tělíčko dostalo do řeky? B. V. přiznala, že doma porodila do záchodu živou holčičku. Právě v klozetové míse miminko nejspíš vdechlo vodu. B. V. se vůbec nesnažila dceři pomoci, naopak dítě hodila do světlíku. Protože masivně krvácela, donutila ji matka jít k lékaři. Cestou na dceru naléhala, aby jí řekla pravdu. B. V. se přiznala, že nepotratila, ale porodila, a že dítě hodila do světlíku. Žena pak do světlíku vlezla a svou již mrtvou vnučku zabalila do papíru a hodila do Vltavy. Matka i dcera skončily ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.