Marie zabila a mumifikovala svého otce! S tělem pak bydlela v Praze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Marie zabila a mumifikovala svého otce! S tělem pak bydlela v Praze

Marie V. tělo otce ukryla v kuchyni, kde se vysušilo na mumii.
Marie V. tělo otce ukryla v kuchyni, kde se vysušilo na mumii. (scom)

Nevděku a nakonec i bolestivé smrti se od své dcery Marie V. dočkal invalida z pražské Malé Strany. Jeho zeť Jaroslav V. nešťastníka udeřil sekyrou a dcera ho uškrtila. Mrtvolu pak mumifikovala lysolem.

Starý pán povedené dvojici překážel, a tak se rozhodli, že se ho zbaví. V březnu 1933 Jaroslav V. na tchána zaútočil sekyrou. Dílo zkázy dokonala Marie, která vlastnímu otci nasadila smyčku z prádelní šňůry a uškrtila ho. Bezvládné tělo chtěli vrazi z bytu nejprve odnést v kufru. Nenašli však dostatečně velké zavazadlo. Marie V. proto otcovu mrtvolu zašila do peřin a strčila do výklenku za kuchyňská kamna. Aby se zbavila mrtvolného puchu, polévala tělo lysolem.

Horký vzduch z kamen a žíravinové sprchy představovaly svéráznou metodu mumifikace. Z těla brzy zbyla jen vysušená mumie. Život v improvizované »kryptě« měl však neblahý vliv na manželské soužití. Objevily se spory a hádky a Jaroslav V. se od manželky za půl roku po vraždě odstěhoval ke svém matce. Marie V. usoudila, že se musí mrtvoly zbavit. Za pomoci sousedky vtěsnala otce do necek, zalila ho vápnem a odvezla do sklepa jednoho z činžovních domů v sousedství. Tam se však vše prozradilo a Marie V. byla odsouzena k pětadvaceti letům těžkého žaláře. Její manžel skončil ve vězení na dva a půl roku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.