Schizofrenik se zabil podivným způsobem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Schizofrenik se zabil podivným způsobem

Sebevražda schizofrenika se brzy vysvětlila.
Sebevražda schizofrenika se brzy vysvětlila. (Profimedia.cz)

Invalidní důchodce Antonín B. (†44) z Královéhradecka žil sám a lidem se vyhýbal. Když se jeho příbuzná rozhodla, že ho navštíví, našla muže uškrceného.

Invalidní důchodce ležel na podlaze v kuchyni a vedle něj byla převrácená židle. Okolo krku měl omotanou dlouhou šálu, na níž byl vzadu uzel. Žádné další stopy násilí Antonín B. na těle neměl. Detektivové neobjevili ani známky prohledávání bytu či vůbec přítomnosti další osoby. V domácnosti navíc nebylo nic cenného a Antonín B. by jen tak nikomu neotevřel. Byl velmi nedůvěřivý, již několikrát se léčil na psychiatrii a trpěl schizofrenií. Proto bylo třeba vzít v úvahu i možnost, že se zabil sám.


Sebevražda uškrcením je ale velmi neobvyklá. Soudní lékaři tehdy udávali, že jde jen o promile v celkovém počtu. Pit
va a následně rekonstrukce však potvrdily, že jde o tento jinak raritní případ. Antonín B. si v osudný den sedl ke stolu, omotal si okolo krku šálu. Charakter látky sice umožňoval uzel utáhnout, ale nikoliv už uvolnit. Od určité chvíle už nebylo cesty zpět a muž sám sebe uškrtil. Důvod sebevraždy se odhalit nepodařilo, Antonín B. nezanechal dopis na rozloučenou. Nejspíš ale jednal pod vlivem schizofrenických bludů...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.