Záhadná smrt manželského páru: Leželi mrtví v posteli, ale nebyla to vražda ani sebevražda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Záhadná smrt manželského páru: Leželi mrtví v posteli, ale nebyla to vražda ani sebevražda!

Jak byli manželé zabiti?
Jak byli manželé zabiti? (scom)

Manželé K. z Tachova přestali v lednu 1973 vycházet z bytu a příslušníci VB je našli mrtvé. Nešlo ale o vraždu. Smrt páru zavinilo lajdáctví.

Na tělech mrtvé dvojice nenašel ohledávající lékař známky násilí. Oba leželi na manželské posteli, žena si k hrudníku tiskla mokrou žínku. Detektivové stanovili dvě vyšetřovací verze. Pan K. mohl zemřít přirozenou smrtí a jeho manželka ze šoku dostala infarkt. Anebo mohli být oba otráveni. Tehdy relativně běžnou otravu svítiplynem lékař vyloučil.

V bytě nebyl plyn cítit, hořák byl zavřený a v karmě hořel plamínek. Jaké pak bylo překvapení detektivů, když výsledek pitvy jasně potvrdil, že přece jen zabíjel svítiplyn. Kriminalisté povolali odborníky a ti změřili, že byt je jedovatým plynem doslova zamořený. V ohrožení byl každý, kdo tam trávil čas. Záhada ale nekončila. Jak se plyn do bytu dostal? V okolních domech nikdo podobný problém neměl, jeden ze sousedů ale detektivy upozornil, že před několika měsíci byl cítit v ulici plyn. Tehdy to prý hlásil vedoucímu rozvodny Františku R., který slíbil, že se na to podívá.

Po čase zápach skutečně ustal. Potrubí bylo opravdu poškozené, František R. však závadu neopravil. Když s nastupující zimou zamrzla půda, přestal plyn unikat do ulice, ale trativodem putoval přímo do domu manželů K. Ti se proto otrávili, i když u nich plyn puštěný vůbec nebyl. Lajdák František R. byl odsouzen a strávil rok za mřížemi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.