Řidiči prolétla hlavou trubka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Řidiči prolétla hlavou trubka!

Bizarní nehoda skončila smrtí.
Bizarní nehoda skončila smrtí. (scom)

K téměř neuvěřitelné nehodě došlo v červenci 1971 na silnici u Němčic na Prostějovsku. V mírné zatáčce se tam míjely nákladní vůz Praga naložený stavebním materiálem a dodávka značky Garant. Nedošlo k žádné kolizi, a přece jeden ze šoférů zemřel.

Řidič pragovky V. U. (25) viděl ve zpětném zrcátku, že dodávka náhle z ničeho nic vjela do příkopu. Zastavil a šel se podívat, co se stalo. Nahlédl do kabiny a s hrůzou zjistil, že řidič garantu je mrtvý. Ve spánku měl velkou okrouhlou díru, jíž bylo možné prohlédnout skrz.

V. U. byl otřesený a nechápal, co se mohlo stát. Byl si jistý, že o dodávku ani neškrtl. Záhadnou nehodu přijeli vyšetřovat příslušníci VB. Když našli ve škarpě zdeformovanou šest metrů dlouhou trubku, začalo jim svítat. Praga vezla nepříliš dobře upevněný stavební materiál. V zatáčce se uvolnila trubka, kterou odstředivá síla katapultovala z korby. Zaúřadovala smrtící náhoda. Úzký kus kovu prolétl okénkem garantu i lebkou jeho řidiče J. T. (†53). Muž neměl nejmenší šanci přežít. Šofér V. U. skončil před soudem, protože si nezkontroloval, zda je náklad dobře upevněný. Bizarní nehoda vstoupila do učebnic soudního lékařství.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.