Josef (27) vraždil prostitutky-důchodkyně: Nejstarší bylo 78 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Josef (27) vraždil prostitutky-důchodkyně: Nejstarší bylo 78 let!

Pitva potvrdila, že obě ženy byly brutálně zavražděny.
Pitva potvrdila, že obě ženy byly brutálně zavražděny. (Profimedia.cz)

Prostitucí se neživí jen mladé a pohledné ženy. Marie D. (†57) a Božena Š. (†78) z Brna si i ve svém pokročilém věku zvaly klienty k sobě domů. Pak ale narazily na sadistu se zálibou v důchodkyních...

Marii D. objevil mrtvou její syn v červnu 1968. Žena ležela zcela nahá na posteli a na hlavě měla zaschlou krev. Podle pitvy ji někdo zbil a uškrtil. Detektivové zjistili, že si Marie D. k důchodu přivydělávala nějakou tu korunu prostitucí. Někdy u ní přespávala i Krista H. (24), s níž se Marie seznámila ve vězení.

Mladá žena si vzpomínala na jednoho Mariina zvláště agresivního zákazníka, jeho jméno ale neznala. Případ vraždy Marie D. se tak tehdy vyřešit nedařilo. V červenci 1972 šla Amálie V. na návštěvu ke své kamarádce Boženě S. Na klepání jí nikdo neodpovídal, takže vešla do bytu. Tam našla Boženu S. polonahou a mrtvou. Opět vyšlo najevo, že se důchodkyně živila prostitucí. Seniorka, jíž se kvapem blížil osmý křížek, si nechávala platit za jednu soulož 20 Kčs. Jejím posledním zákazníkem byl zedník Josef N. (27). Ten se sám přiznal nejen k zabití Boženy S., ale i ke čtyři roky staré vraždě Marie D., a dokonce i znásilnění stopařky v roce 1970. Soudce s ním neměl slitování a odsoudil ho k trestu smrti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.