Nesmyslná tragédie: Karel popravil svého tátu kvůli záchodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nesmyslná tragédie: Karel popravil svého tátu kvůli záchodu!

Vražda kvůli záchodu? Šílené! (ilustrační foto)
Vražda kvůli záchodu? Šílené! (ilustrační foto) (Foto: Aha! - ara)

Důvody k vraždě mohou být různé. Karel Č. z Těšínska měl ale k zabití svého otce motiv vskutku kuriózní. V srpnu 1978 ho zastřelil, protože mu táta zbořil záchod.

V případě Karla se naplno potvrdila stará pravda, že soužití více generací pod jednou střechou nedělá dobrotu. Domek rodiny Č. byl rozdělený na dvě poloviny. Záchod však byl jen v otcově části, kterou se starý pán rozhodl rekonstruovat. Na tělesné potřeby svého syna, snachy a vnoučat, kteří k němu za tímto účelem chodili, ohledy nebral. Karel se s otcem o bourání toalety několikrát pohádal, k ničemu to však nevedlo.

Když se Karel vracel 7. srpna 1978 ze směny v Třineckých železárnách, běžel mu naproti jeho malý syn a křičel, že děda boří záchod. Karlovi se zatmělo před očima. Došel si do obýváku pro svou legálně drženou zbraň a několika ranami otce bez varování zastřelil. Potom odešel k sousedům, kde se sám telefonicky udal Veřejné bezpečnosti. Před trestním senátem se hájil tím, že chtěl otce jen postrašit. To ale vyloučily znalecké posudky. Z analýzy střel bylo jasné, že zuřící Karel pálil po otci, i když už starý pán ležel na zemi. Soud byl k obránci rodinné toalety relativně shovívavý a vyměřil mu za vraždu dvanáctiletý trest.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.