Lékařka se pořezala na přirození | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lékařka se pořezala na přirození

Doktorka si násilníka i milence vymyslela.
Doktorka si násilníka i milence vymyslela. (scom)

Lékařka Eva F. oznámila v listopadu 1978 na služebně Veřejné Bezpečnosti, že ji v Ostravě přepadl neznámý muž. Zvrhlík ji měl pořezat na krku a přirození. Všechno ale bylo úplně jinak...

Eva F. tvrdila, že právě spěchala na atestační zkoušku na interní oddělení Krajského ústavu národního zdraví v Ostravě-Zábřehu. Přejela však správnou zastávku a musela se pěšky vracet. Vítr jí shodil čepici. Rozhodla se, že se v nedalekém paneláku upraví. Když si uhlazovala vlasy, vyšel ze sklepa neznámý muž. Chytil ji prý pod krkem a nožem jí v rozkroku rozřízl punčochy. Vzniklou dírou jí pak strčil prst do přirození. Čepel jí držel na krku. Údajně opakoval, že znásilnění se bát nemusí, že je impotentní.  Potom utekl.

Soudní znalci však zjistili, že si zranění nejspíš způsobila sama. Eva F. pod tíhou důkazů změnila výpověď. Tvrdila, že ji pořezal její intimní přítel, jemuž to dovolila. Totožnost však odmítla sdělit. Její největší obava byla, aby si nikdo nemyslel, že si zranění způsobila sama, protože se bála zkoušky.

Detektivové obratem zjistili, že Eva F. měla partnera naposledy na fakultě a v současnosti se s nikým nestýká. Prokurátor doktorku trpící bujnou fantazií nejprve stíhal pro křivou výpověď, pak ale stíhání zastavil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.