Manželku otrávil a pak uškrtil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Manželku otrávil a pak uškrtil!

Vlastu žárlivý Petr H.  zabil, když tvrdě spala.
Vlastu žárlivý Petr H. zabil, když tvrdě spala. (Profimedia.cz)

Službu na stanici Veřejné bezpečnosti v České Lípě překvapilo v lednu 1978 oznámení, že v nedaleké obci Lvová našel Petr H. svou manželku Vlastu mrtvou. Prý se do domu musel vloupat neznámý násilník a ženu zabít.

Petr i jeho manželka byli 14. ledna 1978 na svatbě svých známých. Na oslavě vyvolali pořádné pozdvižení. Žárlivec Petr své ženě vyčítal, že tancuje s jinými muži. Vlasta před ním utekla, ale Petr ji dostihl, srazil k zemi a kopl do břicha.

V dalším útoku mu zabránili ostatní svatebčané. Pak manželé H. odešli domů. Petr tvrdil, že se usmířili, mluvili o dovolené v Jugoslávii a pomilovali se. Poté šli spát. Ráno manželka vedle Petra neležela. Její bezvládné tělo prý objevil v přízemí domku na gauči. Nedýchala, a proto běžel zavolat pomoc.
Pitva prokázala, že Vlasta byla zardoušena. Zarážející bylo, že v krvi měla stopy různých druhů léků na spaní. Petr tvrdil, že se do domku musel vloupat neznámý pachatel, jeho ženu omámit a zabít. Žádné stopy po vloupání se však nenašly a nic se neztratilo. Z vraždy byl nakonec obviněn právě Petr, v okolí známý jako chorobný žárlivec, jenž pro ránu nejde daleko. Ačkoliv se nikdy nepřiznal, byl odsouzen ke 14 letům za mřížemi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.