Oběť laktační psychózy: Mladá maminka (†23) se upálila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Oběť laktační psychózy: Mladá maminka (†23) se upálila!

Šestinedělka se polila lihem a zapálila.
Šestinedělka se polila lihem a zapálila. (scom)

Mladá maminka A. J. (†23) právě porodila chlapečka, s manželem dostavovali rodinný dům. Měly to být nejkrásnější chvíle v jejím životě. Jenže pak ji našli mrtvou na polní cestě. Domnívali se, že ji někdo polil hořlavinou a zapálil.

Mladou ženu našel její manžel, který ji vyrazil hledat, když 18. listopadu 1978 zmizela ze společné ložnice. Vedle jejího ohořelého těla ležela lahev denaturovaného lihu a na větvi nedalekého stromu se pohupovala oprátka. Večer před zmizením proběhl podle manžela v klidu. Zvláštní bylo jen to, že se ho A. J. ptala, co by dělal, kdyby ovdověl. Manžel však podobným řečem nevěnoval pozornost.

Podle pitvy se A. J. udusila, když hořící padla v agonii obličejem do bahna. Smyčka na stromě byla uvázaná z pásku od jejího županu. Kriminalisté zjistili, že těhotenství i porod A. J. proběhly v pořádku. V říjnu ale žena spadla z lešení a zlomila si hrudní obratel. Novorozený chlapeček byl umístěn dočasně v kojeneckém ústavu a A. J. dostala léky na zastavení tvorby mateřského mléka.


O psychický stav vystrašené šestinedělky se nikdo nestaral. Z nemocnice odešla den před svou tragickou smrtí. A. J. nejspíš nezvládla obavy, jak se se svým zraněním dokáže postarat o malého synka. Případ byl uzavřen jako sebevražda v důsledku nečekaného propuknutí laktační psychózy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.