Za urážky manželky probodl kamarádovi plíci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Za urážky manželky probodl kamarádovi plíci!

Muž se pustil do pomlouvače
Muž se pustil do pomlouvače (Profimedia.cz)

Dva mladíci zavolali v listopadu 1968 sanitku pobodanému muži, jehož prý našli náhodou na zemi a chtěli mu pomoci. Realita však byla jiná – rvačkou na nože skončila hádka o počestnost a mravnost manželky jednoho z údajných zachránců.

Josef K., Ladislav P. a Ludvík N. spolu popíjeli v prostějovské restauraci Avion. Ludvík N. začal po pár skleničkách griotky vulgárně mluvit o manželce Ladislava P. Tvrdil, že je mu nevěrná a všude je známá jako žena, která má ráda muže a sex. Navíc naznačoval, že i on se s dotyčnou zná velmi důvěrně.
Ladislav P. se rozhodl, že si o nevhodném chování kamaráda promluví s jeho ženou. Doufal, že mu domluví a zabrání tomu, aby jeho manželku pomlouval po městě.

Ludvík N. se však Ladislavovi vysmíval dál. „Tvoje žena je děvka, všichni to vědí,“ prohlásil posměšně. V tu chvíli se na něj Ladislav vrhl a začal ho tlouct. Ludvík N. ho ještě chvilku provokoval, pak však Ladislavovi vypadl z kapsy kuchyňský nůž. Muž ho popadl a několikrát ho vrazil posměváčkovi do hrudníku. Ludvík rychle upadl do bezvědomí. Levá plíce mu zcela zkolabovala a život mu zachránila jen rychlá operace.  Detektivy zajímalo, proč měl u sebe Ladislav kuchyňský nůž. Plánoval snad útok na kamaráda?

Ukázalo se, že nikoliv. Nůž měl v práci naostřit a zapomněl na to. Psychiatři konstatovali, že dosud slušný a bezúhonný Ladislav reagoval v afektu a není trestně odpovědný. Skončil jen na pár měsíců v psychiatrické léčebně. O tom, zda byla jeho žena skutečně volnějších mravů, nebo šlo jen o pomluvu, soudní spisy mlčí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.