Vraha udali vlastní rodiče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vraha udali vlastní rodiče

Žena se vyděsila a na syna zavolala policii. (Ilustrační foto)
Žena se vyděsila a na syna zavolala policii. (Ilustrační foto) (Shutterstock.com)

Anna Š. z Olomouce našla v červenci 1969 ve věcech svého syna Jaroslava (17) zakrvácenou košili. Jistě existovalo i nějaké nevinné vysvětlení, ale žena se přesto vyděsila. Před několika dny totiž někdo zavraždil jejich sousedku Vlastu P. (†74).

Manželé Š. se poradili a zavolali Veřejnou bezpečnost. Jejich nejčernější obavy se potvrdily. Detektivové našli Jaroslava Š. v Prešově, kde se ukrýval u známých. Při výslechu se přiznal, že důchodkyni zavraždil. Motiv hrůzného činu byl zištný. Jaroslav totiž utratil všechny peníze, které si vydělal na brigádě, ale rodičům řekl, že mu mají teprve dorazit.

Když staré paní vyměňoval v rámci sousedské výpomoci pojistky, prozradila mu, že hodlá strávit pět týdnů na chalupě. Jaroslav usoudil, že u sebe tím pádem bude mít značnou hotovost. Během pár minut se rozhodl, že ženu zabije, vezme si její peníze a tím vyřeší svůj problém. V tu chvíli právě držel v ruce nůž a drátek z pojistky.

Důchodkyni nejprve pobodal nožem, potom vzal kleště a tloukl ji do hlavy. Stařenka se však stále hýbala, takže jí vrazil do hrudníku i nůžky. Potom prohledal byt, ale kýženou hotovost nenašel. Odnesl si jen dvě stě pět korun. Zkrvavené šaty ukryl doma a odjel do Prešova. Coby mladistvý byl za vraždu odsouzen k sedmi a půl roku vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.