Udusila dítě a šla míchat maltu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Udusila dítě a šla míchat maltu

Žena dva dny po porodu a vraždě dítěte makala s lopatou.
Žena dva dny po porodu a vraždě dítěte makala s lopatou. (Profimedia.cz)

Zvědavce, který se v červnu 1970 ve Spišské Nové Vsi v bývalém Československu probíral obsahem odpadkového koše, čekal šok. V plátěné tašce bylo mrtvé novorozeně.

Podle lékaře bylo dítě donošené a životaschopné. Zajímavou stopou byla látka s motivem lipových listů a zkratkou ČSD, do které bylo tělíčko zabalené. Pohřebním rubášem chlapečka se stala záclonka z vlaku. Detektivové předpokládali, že krkavčí matka buď porodila ve vlaku, nebo jde o zaměstnankyni drah.

Podle svědků cestovaly vlakem dvě Maďarky, po kterých zůstal záchod velmi zakrvácený. Ženy se ale vypátrat nepodařilo. Případ vraždy miminka nakonec vyřešila náhoda. O rok později došlo v okrese Spišská Nová Ves k dalším vraždám novorozenců, které byly rychle objasněny a vyvolaly mezi lidmi bouřlivou debatu. Nejspíš díky tomu se odhodlal neznámý svědek napsat anonymní dopis Veřejné bezpečnosti.

Průvodčí Anna J. (20) prý byla před časem těhotná, ale dítě nemá. Žena se po krátkém zapírání přiznala. Nechtěla být svobodnou matkou, dítě porodila doma a udusila ho peřinou. Zajímavé je, že Annu J. krátce po činu vyslýchal mladý příslušník. Potkal ji však, když míchala maltu na stavbě chaty u svého známého. Usoudil, že po dvou dnech od porodu žena takto pracovat nemůže, a vyškrtl ji ze seznamu podezřelých. Anna J. byla odsouzena na tři a půl roku vězení.

 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.