Toník se v opilosti přiznal k vraždě manželky i znásilnění dcery | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Toník se v opilosti přiznal k vraždě manželky i znásilnění dcery

Opilý Antonín Š. řekl pravdu a dostal 15 let vězení.
Opilý Antonín Š. řekl pravdu a dostal 15 let vězení. (Shutterstock.com)

Alkohol dokáže člověka přivést do pěkných potíží. Zjistil to i Antonín Š. z Ostravy. V opilosti se příslušníkům VB přiznal k vraždě manželky, zneužívání dcery, loupežím, krádežím i plánování útěku za hranice.

Na ubytovně v Malé Morávce na Bruntálsku v červnu 1971 řádil zloděj. Příslušníci VB, kteří tam přijeli vyšetřovat zmizení malého rádia, narazili mezi obyvateli ubytovny i na ovíněného Antonína Š. Opilec se šokovaným mužům zákona začal přiznávat k dlouhé řadě zločinů.


Manželství Antonína Š. bylo velmi zvláštní. Jeho žena Milada si přivydělávala prostitucí a s manželem odmítala spát. Antonín Š. si našel náhradu ve své nevlastní dceři Jarmile, kterou od jejích třinácti let zneužíval. V květnu 1971 přišla opilá Milada z baru a bylo jí zle. Antonín usoudil, že v takovém stavu by se nemusela jeho milostným návrhům bránit. Žena ho však opět odmítla. Rozzuřený Antonín se nedokázal ovládnout a Miladu uškrtil.
Mrtvolu potom zabalil do koberce a strčil pod postel. Sám chtěl spáchat sebevraždu, to mu však rozmluvil jeho kamarád Vlastimil. Antonínovi navrhl, že spolu utečou za hranice. Nejdříve si ale musí opatřit peníze. Muži vykradli několik chat a kiosků, ukořistěné věci pak prodávali různým překupníkům. Povídavého Antonína Š. poslal soud do vězení na patnáct let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.